Stadslabs Sittard Geleen organiseert duurzame ondernemersdag in centrum van Geleen

Foto: Bright Festival Geleen

Met de titel ‘de toekomst van circulaire materialen’ organiseert Stadslabs Sittard Geleen, in samenwerking met DenimX, op vrijdag 16 september 2022 een inspirerende ondernemersdag in het centrum van Geleen als onderdeel van het BRIGHT Festival.

Ondernemers, bestuurders en beslissers uit de regio die zich altijd hebben afgevraagd hoe bedrijven omgaan met het lastige vraagstuk rond circulair materiaalgebruik zijn dan van harte welkom tijdens een symposium en een expositie.

Symposium

De ochtend staat in het teken van inspirerende verhalen verteld door toonaangevende sprekers van bedrijven die de weg naar duurzaam materiaalgebruik reeds vroeg hebben ingeslagen. Hoe gaan zij om met het vergroenen van hun onderneming? Hoe stemmen zij hun productie af op het gebruik van gerecyclede en bio-based materialen? En wat doen zij eraan om het ontstaan van afval te voorkomen?

Inspirerende gastsprekers

Een tipje van de sluier: koffers uit afgedankt verpakkingsmateriaal, werkschoenen die volledig te recyclen zijn en veters gemaakt van gerecycled denim zijn voorbeelden die zeker aan bod zullen komen. De reeds toegezegde gastsprekers zijn:

  • Iris van Wanrooij, Programmamanager MVO, EMMA Safety Footwear (foto links)
  • Chantal Jörissen, Directeur New Business Development, Niaga Covestro (foto midden)
  • Ben Stevens. Oprichter en eigenaar Think Paper (foto rechts)

Expositie van duurzame koplopers

Een aantal leegstaande winkelpanden in de binnenstad vormt in de middag het decor voor een bijzondere expositie van duurzame koplopers uit de regio Zuid-Limburg. Deze selecte groep bedrijven heeft reeds in een vroeg stadium duurzaamheid als leidend bedrijfsthema omarmd en zal aan de deelnemers laten zien hoe ze circulaire materialen weten toe te passen in alledaagse producten zoals verlichting, fietsen, stoelen en kinderwagens.

Over BRIGHT Festival

De ondernemersdag vormt een onderdeel van het BRIGHT Festival: een nieuw, jaarlijks evenement in Geleen waarin inwoners, ondernemers en instellingen van 12 t/m 18 september 2022 op feestelijke wijze worden meegenomen in de wereld van innovatie, circulariteit en duurzaamheid.

Over Stadslabs Sittard Geleen

Stadslabs Sittard Geleen heeft als doel om in kleine stappen grote uitdagingen in de stad om te buigen tot kansen. Van energietransitie en kansen voor jongeren, tot gezondheid en leefbaarheid van de stad. Stadslabs is een publieke innovatiefabriek die gericht is op het maken van de toekomst, het algemeen belang en het creëren van betrokkenheid en betekenis.

De focus ligt op kansen en mogelijkheden. Kansen om samen met de inwoners opnieuw de stad te maken, oplossingen te bedenken, te innoveren en de stad in te trekken om aan de slag te gaan met inwoners, ondernemers, onderwijs en relevante partijen.

Cookieinstellingen