Successen op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade

euphonium
euphonium
Foto: CC0 via Pixabay - Hans Braxmeier

Muziekkorpsen uit Grevenbicht-Papenhoven en Obbicht boekten afgelopen week puike resultaten op het WMC in Kerkrade.

Op vrijdag 15 juli was het slagwerkensemble van Concordia Obbicht in de Rodahal in Kerkrade in de concertdivisie voor percussion ensembles succesvol. Met hun multidisciplinaire totaal programma Humano werd onder leiding van dirigent Etienne Houben een score behaald van maar liefst 94,63 punten. In de eindranking werden zij tweede en daarmee vice-wereldkampioen. Bovendien won het Obbichtse ensemble de Gouden Pauk voor de meest innovatieve en creatieve uitvoering.

Een daverend succes was er ook voor harmonie Sint Cecilia uit Grevenbicht-Papenhoven: het orkest onder leiding van dirigent Jos SImons veroverde tijdens de concertwedstrijden op het WMC de wereldtitel in de eerste divisie.

St. Cecilia ging op het Wereld Muziek Concours de strijd aan met elf harmonieorkesten uit onder meer Duitsland, Litouwen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zweden en Zwitserland. Alle orkesten speelden het verplichte werk Nitescence Crépusculaire van de Franse componist Alexandre Kosmicki. Daarnaast speelde elk orkest een werk naar keuze. Voor St. Cecilia was dat El Jardín de Hera van de Spaanse componist José Suñer Oriola.

De jury, bestaande uit Bjørn Sagstad (dirigent, Noorwegen), Jan Van der Roost (componist, België) en professor, dirigent, componist en pianist Ito Yasuhide (Japan), beloonde de uitvoering van het verplichte concertwerk met 93,33 punten en het keuzewerk met 94,67, samen goed voor 94 punten én de kampioenswimpel.

Cookieinstellingen