Basisschoolleerlingen ruimden zwerfvuil op in centrum Sittard

Foto: MvD

Tijdens de laatste schoolweek voor de grote vakantie trokken leerlingen van Jenaplanschool De Vlieger in Sittard eropuit om zwerfvuil op te ruimen.

Dat deden de scholieren samen met Michel van Dijke van Vaste Prik Sittard-Geleen. Met deze actie werden de kinderen bewust gemaakt van de zwerfafvalproblematiek en van het feit dat ze er zelf een rol in spelen: enerzijds door geen rommel in de openbare ruimte achter te laten en anderzijds door de door anderen gemaakte troep op te ruimen.

Gewapend met handschoenen, prikstokken en rode vuilniszakken gingen de plandelaars samen met Van Dijke en hun leerkrachten het zwerfaval te lijf in de Kleine Steeg – de straat waar hun school ligt – en in het centrum van Sittard. Daar ruimden ze heel wat zwerfaval op. Lege blikjes, flessen en flesjes, plastic zakjes, een zak met vuile luiers en heel veel sigarettenpeuken op.

Na het plandelen gaf Michel van Dijke een presentatie over zwerfafval. Iedereen was reuze enthousiast en alle kinderen gaven aan dankzij deze voorlichting zich er bewust van te zijn dat we geen afval op straat moeten gooien. Hopelijk zijn de straten nog schoon wanneer de kinderen begin september weer naar school gaan.

Cookieinstellingen