Blinkende bolides uit vervlogen tijden rolden weer door Geleen

Zondagochtend veranderde de Markt in Geleen weer voor even in een grote parkeerplaats voor tal van classic cars en oldtimers.

Twee jaar lang kon de Geleense Oldtimer Parade vanwege de coronapandemie niet doorgaan, maar gisteren waren ze weer terug: allerlei modellen, types en bouwjaren in prijsklasse uiteenlopend van peperduur tot betaalbaar voor de kleine beurs reden met het voor hen kenmerkende en voor de kenner herkenbare geluid voorbij. Van het gepruttel van een 15pk tweetakt motor tot het imposante gegrom van een V8 of V12 krachtbron met minstens het tienvoudige aan paardenkrachten. Variërend van pareltjes van industrieel ontwerp tot pure protserigheid, maar ook toonbeelden van bescheidenheid en doelmatigheid en alle schakeringen daartussenin.

Stuk voor stuk met veel liefde, geduld en – soms haast obsessief overkomende – passie gerestaureerd en onderhouden. Een mooie liefhebberij waarmee zowel een stuk industrieel erfgoed als persoonlijke herinneringen levend en tastbaar worden gehouden.

De Geleense Oldtimer Parade is een jaarlijkse reünie van bezitters van classic cars en oldtimers die steevast het nodige publiek naar Geleen weet te trekken. Altijd goed voor mooie plaatjes, zeker onder een zonnige hemel.

Klik op de foto boven dit bericht om meer foto’s van de Geleense Oldtimer Parade te bekijken.

Cookieinstellingen