Politie is op zoek naar auto in zaak Xavier Durlinger

Foto: SGN

In de uitzending van het programma Opsporing Verzocht werd dinsdagavond opnieuw aandacht besteed aan de moord op Xavier Durlinger.

Xavier werd op 12 mei door zijn moeder als vermist opgegeven. In de uitzending werden beelden getoond waarin Xavier een flatgebouw aan de Eisenhowerstraat verliet en de route die hij vervolgens vermoedelijk fietste. Ook is te zien dat hij over de Kollenberg fietst, richting de plek waar zijn levenloze lichaam op 19 mei werd aangetroffen.

De fiets van Xavier werd teruggevonden aan de Duuster Gats. Zijn petje en een tas werden een paar kilometer verderop teruggevonden op de Rembrandtstraat. De politie is verder nog op zoek naar het TAG Heuer horloge van Xavier.

Verder liet de politie nog niet eerder vertoonde beelden zien van een auto die kort voor of na de dood van Xavier, mogelijk vanuit de Duuster Gats, langs de St.-Rosakapel de Eeckerweg inreed. De auto werd op 12 mei rond 00:45 uur op beeld vastgelegd toen deze over de Kapellerweg reed. De politie is op zoek naar de auto en inzittenden.

In de uitzending kwam de moeder van Xavier aan het woord. Ze was ervan op de hoogte dat Xavier in drugs handelde en probeerde hem van dat pad af te krijgen. Zij vertelde dat Xavier heel veel mensen kende en deed een oproep aan hen die mogelijk meer over de dood van haar zoon weten.

Mogelijk houdt de moord op Xavier verband met drugscriminaliteit, maar de politie acht het evenwel ook mogelijk dat er heel andere motieven een rol spelen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een persoonlijk conflict met iemand. Alle informatie die bijdraagt aan het oplossen van deze zaak is welkom. Er is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die tot de oplossing van de zaak leidt.

Cookieinstellingen