DoubleTree by Hilton Sittard genomineerd voor horecaprijs

08 sep 2022, 14:00 Nieuws
double tree by hilton sittard
Vier horecabedrijven in Limburg zijn genomineerd voor een Entree Award: Dormio Resort Maastricht, Dormio Wijnhotel in Valkenburg, Restaurant Ambrozijn in Valkenburg en DoubleTree by Hilton Sittard.
Deze zaken behoren daarmee tot de beste nieuwe/vernieuwde horecabedrijven van Nederland. De winnaars worden bekend op 28 november, tijdens een uitreiking in Theater Amsterdam. De verkiezing is een initiatief van het onafhankelijke horecaplatform Entree.

Nominaties

De nominaties van de jaarlijkse Entree Awards zijn een belangrijke graadmeter voor de ontwikkelingen in de horecabranche. Ze zetten de toon voor nieuwe trends, in Nederland én wereldwijd. Iris Kranenburg, juryvoorzitter en hoofdredacteur van Entree: “De genomineerden laten zien dat er ondanks het personeelstekort en de stijgende kosten een succesvol concept neergezet kan worden. Zij zijn een voorbeeld voor ondernemers binnen en buiten de branche. ”

Genomineerd: Vier horecabedrijven uit Limburg

In de categorie Best New Restaurant Design is restaurant Ambrozijn in Valkenburg genomineerd. In een kleine, voormalig protestantse kerk in Valkenburg bevindt zich het fine-dining-restaurant Ambrozijn. In 2018 was de kerk verwoest door een brand. Alleen de muren en een deel van het dak waren nog intact. Nu is de kerk volledig verbouwd en vernieuwd tot een prachtig restaurant.
In de categorie Best New Hotel <50 Rooms is Dormio Wijnhotel in Valkenburg genomineerd. Het Dormio Wijnhotel is uniek en volledig gewijd aan de wereld van wijn. Het hotel is onderdeel van de Dormio Group. Het hotel heeft 34 kamers, een wijnrestaurant én een wijnbar. Alle wijnen die geschonken worden, zijn afkomstig van wijnproducenten uit het Mergelgebied. Het wijnthema is ook doorgevoerd in de hotelkamers: elke kamer is gekoppeld aan een wijnproducent.
In de categorie Best New Holiday Concept is Dormio Resort Maastricht genomineerd. In Maastricht bevindt zich het luxueuze vakantiepark Dormio Resort. Het omvat verschillende typen luxe woningen en appartementen. De (bijna) driehonderd accommodaties liggen aan echte straten en pleinen, die verwijzen naar de roemruchte geschiedenis van dit stukje Maastricht. Het geheel ademt de sfeer van een authentiek Limburgs dorp met de architectonische kenmerken van de streek.
In de categorie Best New Hotel >50 rooms isDoubleTree by Hilton Sittardgenomineerd. In het centrum van Sittard en op loopafstand van het station bevindt zich DoubleTree by Hilton Sittard. Het is het allereerste Nederlandse Hilton-hotel dat buiten de Randstad is gevestigd. Het hotel bevindt zich in een monumentaal schoolgebouw uit 1908. Het pand, dat in de volksmond 't Kleesj heet, stond sinds 2009 leeg. In 2019 kreeg het een nieuwe bestemming en werd het schoolgebouw omgetoverd tot hotel.

Horecatrends

Volgens Kranenburg laat de nominatielijst een aantal trends zien. “We zien opvallend veel aantrekkelijke en bijzondere concepten in kleinere steden en dorpen, zoals Streefkerk, Beverwijk, Valkenburg en Ottoland. Een goede ontwikkeling, want het draagt bij aan de spreiding van toerisme door heel Nederland.” Kranenburg vervolgt: “Ook zien we een nieuwe generatie vakantieparken met aandacht voor design, duurzaamheid, service, eten en drinken en openen er steeds meer ‘restobars’. Dit zijn informele plekken met een echte bar vibe en waar het culinaire aanbod de traditionele barbites ver overstijgt. Tot slot zien we bij de genomineerden de toenemende aandacht voor duurzaamheid en originele oplossingen voor het tekort aan personeel.”

Jury

Een vakjury beoordeelt restaurants, hotels, (cocktail)bars en vakantieparken die afgelopen jaar openden of volledig vernieuwden. De jury bestaat uit 23 specialisten, waaronder designers, horecaondernemers en trendwatchers. Kranenburg: “De onafhankelijkheid van de jury is een must en gegarandeerd. De juryleden zijn zwaargewichten in hun vakgebied. Dankzij hun statuur is een nominatie beslist van meerwaarde.”
Over de Entree Awards: de Entree Awards is een initiatief van Entree, een horecaplatform dat bestaat uit een maandelijks glossy magazine, dagelijks online nieuws, nieuwsbrieven en digitale specials rondom bepaalde thema’s. De Entree Awards worden voor de vijftiende keer georganiseerd. Meer informatie over het juryproces is hier te lezen.