Lezingen en andere eenmalige activiteiten bij Gilde de Graven

Foto: SGN

Gilde De Graven organiseert niet alleen cursussen maar heeft begin oktober a.s. ook een aantal lezingen en andere activiteiten op het programma staan.

Op 3 oktober komt een vrijwilliger van de NVVE al uw vragen levenseinde-vragen beantwoorden. Deze vereniging zet zich in voor keuzevrijheid aan het einde van het leven en helpt mensen “weloverwogen en op tijd” hun wensen hierover kenbaar te maken, ook aan de huisarts. Aarzel niet als u wil deelnemen en schrijf u in.

De dag daarna op 4 oktober wordt de derde activiteit in het kader van de cyclus duurzaamheid opgepakt. Jan Weerts behandelt met meerdere deskundigen de volgende onderwerpen: besparen van energie in de eigen woning, het aanschaffen en gebruik van warmtepompen en het effectief gebruik van de energie van zonnepanelen.

Donderdag 6 oktober gaat natuurgeneeskundig therapeut Linda Linssen uitleg geven hoe ze werkt en welke klachten ze kan behandelen. In de natuurgeneeskunde is meer tijd voor de patiënt dan in de reguliere geneeskunde en er wordt meer gelet op verbanden: lichaam en geest van een persoon kun je immers niet scheiden.

Op 10 oktober daaropvolgend vertelt de EHBO-vereniging Munstergeleen u alles wat u zelf kunt leren en doen aan valpartijen, brandwonden, vergiftigingen. Het wordt een interactieve avond in combinatie met de uitleg van hun instructrice. Er kunnen maximaal 25 mensen deelnemen en breng een goed knippende schaar mee voor een stukje pleistertechniek.

Tenslotte op donderdagmiddag 13 oktober kunt u een bijzondere Dialekmiddig meemaken, waarbij de Sjrieverskrènk Veldeke een afwisselende lezing aanbiedt over verschillende Limburgse dialecten. Kalt geer ouch plat? Leden van de Sjrieverskrink Veldeke uit Kerkrade, Montfort, Nuth en Sittard zorgen ervoor dat u met een dwarsdoorsnede van Limburgse dialecten te maken krijgt.

Cookieinstellingen