Willy Dols Stichting geeft weer cursus Sittards

Foto: SGN

Als u gevraagd wordt hoe u Zitterd schrijft met -d- of -t-, wat is dan uw antwoord? En welke verklaring hebt u voor uw keuze?

En waarom schrijft u hoogstwaarschijnlijk Zitterd met een -z- en niet met een -s- zoals in het Nederlands?

Deze – en natuurlijk nog heel wat meer typische aspecten – komen ter sprake in de cursus Sittards van de Willy Dols Stichting. Er valt veel, heel veel te vertellen over onze interessante taal, dat Sittards.

Voor deze cursus hebt u geen speciale voorkennis nodig: op eenvoudige en duidelijke manier worden de kenmerken besproken.

Maar ook wordt er in deze basiscursus ruimschoots aandacht besteed aan het lezen van dialectteksten. Bovendien maakt u ook kennis met de spelling, de schrijfwijze, van ons dialect en dat geheel volgens de normen van de standaardspelling van de dialecten. In oktober begint de najaarscursus, een basiscursus.

Wellicht is uw belangstelling gewekt en wilt u graag meer weten over uw eigen dialect. Die kennis kunt u opdoen tijdens zeven cursusavonden, waarvan op de laatste avond een gezellige afsluiting van de cursus plaatsvindt.

De cursussen worden steeds op donderdagavond van 19:30 tot 21:30 uur gegeven in het gebouw van Trevianum Scholengroep (ingang Havikstraat).
Data cursusavonden: 13, 20 oktober; 3, 10, 17, 24 november en 1 december. De cursus wordt verzorgd door Frans Walraven en Peter Hilkens.

Aanmelden: secretaris@willydolsstichting.nl.
Kosten: € 40,- (inclusief alle cursusmateriaal).
Betaling: door storting op rekeningnummer IBAN NL95RABO0107303043 ten name van de Willy Dols Stichting onder vermelding van cursus 2022 of contant te voldoen op de eerste cursusavond.

Cookieinstellingen