Greutsj en Kootje Spek houden een speelgoed Recycle Party

Recycle party is geïnspireerd door de Recycle Sint (Swap Sint), waarbij door heel Nederland markten worden opgezet om speelgoed te ruilen en zo het Sinterklaasfeest te verduurzamen.

recycle partyGreutsj en Kootje Spek hebben er een eigen uitwerking van gemaakt. Het idee is dat iedereen bruikbaar speelgoed doneert op zondag 6 en 13 november en tijdens de Recycle Party op zondag 27 november een nieuw tweedehands cadeau mee naar huis krijgt. Gezinnen die geen nieuw speelgoed kunnen of willen kopen zijn welkom.

Gezinnen die een enorme speelgoedberg hebben waar de kinderen niet meer naar omkijken kunnen ook hun speelgoed doneren. Recycle party is bestemd voor jong en oud, mensen met een volle beurs en een lege beurs (de ene hand helpt de andere hand), groot en klein.

Met gesloten beurs speelgoed doneren kan op zondag 6 en 13 november van 11:00 tot 15:00 uur bij Plinthos. Zondag 27 november kan dan van 13:00 tot 15:00 uur een (nieuw) tweedehands stuk speelgoed van ongeveer dezelfde waarde weer mee naar huis worden genomen.

Het wordt een heus feestje voor de ouders/verzorgers en kinderen in deze toch al dure tijd. Zo zullen Sinterklaas en een aantal Pieten echt aanwezig zijn en is er een optreden van Kootje Spek Theater in de voormalige steenfabriek. Mogelijk komen er in de toekomst meerdere Recycle party’s met bijvoorbeeld kleding en of andere spullen, zo meldt de organisatie.

Praktische informatie

Het speelgoed dat je inlevert moet goed genoeg én van deze tijd zijn om een tweede leven als Sinterklaascadeautje te krijgen. Speelgoed dat te veel gebruikssporen heeft of overduidelijk niet aan onderstaande voorwaarden voldoet, wordt niet ingenomen.

  • schoon
  • compleet en heel
  • geen knuffels
  • maximaal 10 items inleveren, waarvan maximaal 1 babyspeelgoed.

Het speelgoed wordt door de organisatie/vrijwilligers bekeken en in categorieën verdeeld. Speelgoed dat wordt ingeleverd kan niet meer terug worden opgehaald. Speelgoed wat overblijft na de Recycle party, wordt na afloop aan een goed doel gedoneerd.

Cookieinstellingen