Inloopvoorziening Bie Zefke aan President Kennedysingel is weer open

Foto: SGN

Het bestuur van Stichting Bie Zefke heeft na ruim een maand de deuren van de inloopvoorziening voor dak- en thuislozen aan de President Kennedysingel opnieuw geopend.

Sinds maandagmiddag 14 november kunnen dak- en thuislozen en iedereen die gebruik wil maken van de inloopvoorziening er weer terecht.

Herstelwerkzaamheden afgerond

De afgelopen weken zijn de basisvoorzieningen (elektriciteit, warm water en verwarming) hersteld en is de ruimte voor de inloopvoorziening afgesloten van de rest van het pand. Ramen zijn dichtgemaakt met houten planken. Bij de toegang en in de verblijfsruimte zijn camera’s geplaatst. Aan de achterkant van het pand staat een mobiele camera.

Na de sluiting op 8 oktober is er tot de heropening wel een uitgiftepunt voor soep en brood geweest.

Omwonenden

Voor de omwonenden is op dinsdag 15 november een informatiebijeenkomst gehouden. Net als eerder gaven omwonenden aan dat ze geen enkele moeite hebben met de aanwezigheid van de inloopvoorziening, maar vooral de voorbije maanden (september/oktober) meer overlast te ervaren op straat, die zij in verband brengen met een of enkele bezoekers van de inloopvoorziening.

Om de overlast rond het pand te beperken, is een mobiele camera geplaatst. Struiken rond het pand worden gesnoeid. Met Handhaving is afgesproken vaker te patrouilleren in de omgeving. De buurt geeft aan blij te zijn met de extra maatregelen. Voor vragen of klachten kunnen omwonenden in de eerste plaats terecht bij het bestuur van Bie Zefke. Ook kunnen ze contact opnemen met de stadsdeelmanager.

Permanent verblijf

De inloopvoorziening blijft nu open tot aan de zomer van 2023. Dan wordt het pand gesloopt. In de tussentijd zoekt het bestuur van Bie Zefke samen met de gemeente met spoed naar een permanent onderkomen.

Reacties

Cookieinstellingen