De Marottewinkel is weer open

Foto: SGN

Sinds vanochtend 10:00 uur is in de kelder van GIJSEN | zien&horen aan het Tempelplein 1 in Sittard de Marottewinkel weer geopend.

U kunt daar tot de zaterdag voor carnaval terecht voor pins (sjpengskes), Marottesjaals en -paraplu’s, Marotte-cd’s en allerlei andere aan de Marotte- en carnaval gerelateerde attributen. Er hangen oude jaarordes van de Marotte en er is een flinke verzameling ‘mötsje, optochvaenkes’ en foto’s te zien. Ook kunt u er terecht voor entreekaarten voor het Gala Prinsenbal, dat op 4 februari wordt gehouden in het stadion van Fortuna Sittard. Vanaf vrijdag 10 februari koopt u er tevens de nieuwste editie van De Pappegey.

Verder zijn de onlangs gepresenteerde Marotte T-shirts vanaf volgende week weer te koop. De oorspronkelijk oplage was in zeer korte tijd uitverkocht en daarom is besloten om een nieuwe batch te laten maken. Ook koopt u er dit jaar – naast de gebruikelijke jaarpin van de Marotte – voor 10 euro een bijzondere Marottepin, die slechts in een kleine oplage is gemaakt.

In de aangrenzende bioscoopzaaltje worden doorlopend oude videobeelden getoond, waaronder een video van het Marotteseizoen 1990-1991, vanaf de liedjesavond via de elfde van de elfde naar de uitroeping van prins Sjuul IV, het open huis bij de nieuwe hoogheid, het ‘plökke’ van zijn voorganger Richard I, de installatie, een Marottezitting, het ‘oetvleige van de Pappegey’, de Kènjeroptoch, ’t Auw Wieverbal en drie dagen carnaval.

Openingstijden Marottewinkel:

  • donderdag van 10:00 tot 14:30 uur
  • zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur

marottewinkel 2023 1

Cookieinstellingen