Arriva Deelfiets ook in Sittard-Geleen van start

Foto: SGN/Arriva

Afgelopen weken is de Arriva Deelfiets ook in Sittard-Geleen geplaatst. In de eerste fase zijn negen locaties voorzien van een Arriva Deelfietsstation met de bijbehorende Arriva Deelfietsen.

Later dit jaar worden er nog eens drie locaties voorzien.

Strategisch gekozen plekken

Om zo goed mogelijk te kunnen voorzien in de reisbehoefte is ervoor gekozen om de Arriva Deelfiets op (OV) knooppunten te plaatsen. Te weten: Station Sittard (Stationsplein), Stadskantoor Sittard (Hub Dassenplein), Stadspark Sittard (Molenweg), Sportzone Sittard (Barcelonastraat), Industriepark Noord-Sittard (Nusterweg), Station Geleen-Oost (Stationstraat), Station Geleen-Lutterade (Borrekuilstraat), Busstation Geleen (Rijksweg Centrum) en de Markt Geleen (Markt).

De reiziger op 1

Michiel Cusell (Regio Directeur Arriva Limburg) spreekt van winst voor de reiziger: ‘’We geloven dat mobiliteitsoplossingen heel belangrijk zijn voor de samenleving en een belangrijke bijdrage leveren aan het tegengaan van kansenongelijkheid. Daarom zijn we blij dat we na het succes van de Arriva Deelfiets op andere plekken, samen met de Gemeente Sittard-Geleen, de Arriva Deelfiets nu ook in deze gemeente kunnen aanbieden. Wij stellen elke dag alles in het werk om onze reizigers van A naar B te brengen of te laten gaan, met deze uitkomst voegen we ook in Sittard-Geleen een duurzame en extra reisoptie toe.”

Wethouder Geilen van Sittard-Geleen (mobiliteit) sluit daarbij aan en vervolgt: “Het is een langgekoesterde ambitie van onze gemeente om deelfietsen beschikbaar te maken voor onze inwoners en bezoekers. Na een aanbesteding, hebben wij in Arriva een goede partner gevonden om deze ambitie te verwezenlijken. De fietsen staan nu op negen plekken en ik weet zeker dat dit voorziet in een behoefte en het openbaar vervoer over de hele linie hiermee aantrekkelijker wordt. Nu is er een oplossing voor die zogeheten “last mile”, het laatste stukje vanaf een bushalte of station tot aan je bestemming. En ja, fietsen is daarnaast natuurlijk ook gewoon gezond en duurzaam.”

Arriva Deelfiets nu ook te gebruiken met mobiliteitsapp glimble

De deelfiets open je gemakkelijk met de Arriva Deelfiets-app óf in Arriva’s multimodale reis-app glimble (www.glimble.nl). Je fietst al vanaf 1 euro op de Arriva deelfiets.

De realisatie van het deelfietsensysteem is mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van de Provincie Limburg.

Cookieinstellingen