Vijfde en laatste Informatieplein Stichting Huurdersbelangen

Oos Zittesj Hoes ligt aan de achterzijde van Odasingel 659.
Oos Zittesj Hoes ligt aan de achterzijde van Odasingel 659.
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Stichting Huurdersbelangen Limbricht, Einighausen, Guttecoven, Sittard, Obbicht, Papenhoven, Schipperskerk en Munstergeleen organiseert op zaterdag 4 februari haar vijfde en laatste Informatieplein.

De huurdersbelangenorganisatie is een vrijwilligersorganisatie die met dit Informatieplein huurders wil laten zien waar zij voor staat, waar zij zich mee bezighoudt en hoe zij de belangen van haar achterban, de woninghuurders, vertegenwoordigt. Het Informatieplein is bedoeld als jaarverslag van de Stichting aan de huurders. Het Informatieplein werd eerder al gehouden in de wijken Sanderbout, Vrangendael en Limbrichterveld.

Het vijfde en laatste informatieplein wordt op zaterdag 4 februari aanstaande van 10.00-14.00 uur belegd in Oos Zittesj Hoes aan de Odasingel 659 in Sittard Centrum.

Op de Informatiemarkt zijn diverse instanties aanwezig die u kunnen informeren en helpen met vragen over veiligheid, sociale leefbaarheid, wonen en leven in uw wijk of buurt.

Koffie, thee en fris staan klaar! Voor de jongste bewoners is een kleurhoek ingericht met een leuke verrassing.

Wie kunt u allemaal op het Informatieplein verwachten?

  • ZOwonen
    Wat staat er in uw wijk te gebeuren wat betreft nieuwbouw, renovatie en duurzaamheid? De wijkbeheerder, woonconsulente of vastgoedmedewerker is aanwezig om u over allerhande zaken in uw wijk te informeren. Ook over hoe u kunt meedenken over algemene leefbaarheidsvraagstukken in de wijk.
  • Brandweer
    Over de brandveiligheid in en om uw woning. Informatie over het verplicht plaatsen van rookmelders vanaf juli 2022.
  • Gemeente Sittard-Geleen
    De afdeling Sociaal Domein geeft informatie over Energie- en Armoedebeleid, acties energie besparen en waar u terecht kunt voor subsidieaanvragen.
  • Stadsdeelmanagers
    Zij werken samen met diverse instanties, zoals politie, maatschappelijke en gemeentelijke organisaties, aan een prettige leefomgeving gericht op sociale en leefbaarheidsthema’s. Ze ondersteunen bewonersinitiatieven die bijdragen aan leefbaarheid in buurten en wijken.
  • Buitengewoon opsporingsambtenaar (Boa)
    Een Boa werkt voor de gemeente en houdt toezicht op naleving van de door de gemeente gestelde regels. Worden regelmatig door de politie en bepaalde organisaties ingezet om de veiligheid te handhaven en mag onderzoeken of er bepaalde strafbare feiten worden gepleegd.
  • Knooppunt Informele Zorg en Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek
    Het Knooppunt versterkt de Informele Zorg op het gebied van (zorg)vrijwilligers, mantelzorg/maatjesprojecten. Geeft advies over onder andere vrijwilligerswerk, gezond en vitaal ouder worden, sociale contacten. En geeft informatie over hoe u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen.
  • Partners in Welzijn
    Nodigt jong en oud uit om actief deel te nemen aan de samenleving. Biedt formele cliëntondersteuning, leefbaarheidsondersteuning en bieden hulp aan mensen, van jong tot oud, om hun leven weer zelfstandig op te kunnen pakken.

Mogelijk zijn nog meer instanties aanwezig dan de hier genoemde.

Het vijfde Informatieplein vindt zaterdag 4 februari 2023 van 10:00 tot 14:00 uur plaats in Landgoed Kasteel Limbricht Allee 1 in Limbricht.

Cookieinstellingen