Vragen D66 en GroenLinks-PvdA ex Art. 43 inzake Project Bijenoase

Foto: SGN

Op 31 mei 2022 ontving de gemeenteraad een brief vanuit het college inzake de beantwoording van GroenLinks vragen betreffende het project Bijenoase.

Het project Bijenoase voorziet in de voorgestelde aanpak o.a. “in het – gedurende meerdere jaren – inrichten van pilotgebieden, het monitoren van de effecten, het organiseren van werksessies met vrijwilligers en professionals én het aanpassen van de beheerbestekken”. Een projectvoorstel is aangevraagd bij het IVN Limburg.

In beantwoording stelt het college van B en W dat aan de motie Blije Bijen uitvoering wordt gegeven, maar dat dit voor het project Bijenoase niet mogelijk is gezien de daarvoor onvoldoende resterende financiële ruimte.

De fracties van D66 en GroenLinks-PvdA hechten grote waarde aan het vergroten en versterken van de biodiversiteit in Sittard-Geleen. De D66- en GroenLinks-PvdA-fractie vinden het daarbij cruciaal dat het uitvoering geven aan versteviging van de biodiversiteit in onze gemeente ook daadwerkelijk effectief is en dit breed gedragen wordt onder inwoners. Vandaar dat D66 en GroenLinks-PvdA ook veel waarde hechten aan het actief monitoren van biodiversiteitsversterkende projecten.

Naar aanleiding van deze constateringen hebben de fracties van D66 en GroenLinks-PvdA schriftelijk een aantal vragen gesteld aan het college van B en W.

Cookieinstellingen