Groot onderhoud aan wegen in Sittard-Geleen – maart 2023

Foto: CC0 via pexels

Veel wegen in onze stad zijn gemaakt in de periode 1950-1970 en doordat ze al zo lang gebruikt worden zijn veel wegen versleten.

Een goede staat van onze wegen is belangrijk voor een veilig en prettig gebruik ervan. Daarom moet een weg of een gedeelte van een weg soms vernieuwd worden. Sinds 2020 werkt de gemeente aan meer wegen tegelijk dan in eerdere jaren. Inmiddels zijn al 170 wegen opgeknapt. De komende 2 jaren staan nog veel meer wegen voor groot en klein onderhoud op de planning.

Soms worden daarbij ook kruispunten of t-splitsingen verhoogd of worden er drempels aangelegd op de weg. Dat wordt gedaan om de snelheid van het verkeer te verlagen en zo het verkeer veiliger te maken.

Bij het plannen van wegwerkzaamheden wordt geprobeerd om zo goed mogelijk rekening te houden met andere projecten in onze gemeente.

Kaart actuele en geplande werkzaamheden: Op deze kaart ziet u waar op dit moment wordt gewerkt en waar binnenkort met het werk wordt begonnen.

Planning

6 tot en met 31 maartMauritslaan, Geleen (klik op de link voor meer informatie).

13 tot en met 31 maart – Komeetlaan, Sittard
Komeetlaan: het kruispunt Komeetlaan-Noorderlichtplein wordt verhoogd om de snelheid van het verkeer te verlagen. Het vak waarin gewerkt wordt is afgesloten voor het verkeer.

13 tot en met 24 maart – Jeroen Boschstraat, Sittard
het kruispunt Jeroen Boschstraat-Broeksittarderweg wordt verhoogd om de snelheid van het verkeer te verlagen. Het vak waarin gewerkt wordt is afgesloten voor het verkeer.

20 tot en met 31 maart – Komeetlaan-Noorderlichtplein, Sittard
Het kruispunt wordt verhoogd om de snelheid van het verkeer te verlagen. Het vak waarin gewerkt wordt is afgesloten voor het verkeer.

27 maart tot en met 14 april – Heistraat-Nusterweg-Overhoven, Sittard
Het kruispunt Nusterweg-Vliekstraat wordt verhoogd om de snelheid van het verkeer te verlagen. De twee versmallingen in de weg worden vervangen door twee drempels. Het asfalt wordt vernieuwd. Het verkeer wordt omgeleid want het vak waarin gewerkt wordt is afgesloten.
Deze data hangen altijd af van het weer en van onverwachte situaties.

Informatie en vragen

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u bellen naar 14046.

Cookieinstellingen