Museumweek van 1 tot en met 7 april

<em>Monument op plek waar Willem van Oranje  op 6 oktober 1568 de Maas overstak</em>
Monument op plek waar Willem van Oranje op 6 oktober 1568 de Maas overstak
Foto: SGN

Op zaterdag 1 april begint de Museumweek, een week waarin de musea zichzelf in de kijker plaatsen met diverse activiteiten.

Dit jaar hoeven musea tijdens de Museumweek niet te controleren of de getoonde Museumkaart van de bezoeker zelf is. Je kunt, met andere woorden, dus een museumbezoek afleggen met een geldige museumkaart van iemand anders. En dat verlaagt de drempel voor een bezoek. Dus: deel je Museumkaart of leen die van een ander! Geef een familielid, een goede vriend of bekende, of je hulpvaardige buurman de kans om met jouw kaart te proeven van wat onze musea zoal te bieden hebben.

Exposities

In Sittard-Geleen kun je terecht bij het Museum voor Hedendaagse Kunst De Domijnen op plein Ligne, waar nog tot en met 2 april de expositie Autopia is te zien. Verder kun je bij Erfgoedcentrum Sittard (Kapittelstraat 6) de expositie Mens & Maas bezoeken, die is gewijd aan de Maas, de regenrivier die een belangrijke rol speelt in het leven van de Limburgers en inwoners van de regio.

Rondleiding Euregionaal Historisch Centrum

Op zondag 2 april kun je bij het Euregionaal Historisch Centrum (bij Erfgoedcentrum De Domijnen) gratis deelnemen aan een rondleiding in het archief, een bijzondere plek waar je gewoonlijk niet zo snel zult komen. Archief De Domijnen bewaart zo’n 6 kilometer aan archief van 1276 tot bijna nu.

Door de belangrijke rol die de Maas altijd heeft gespeeld in de regio is daar ook het nodige over de Maas in terug te vinden, van het zorgen voor de Maas tot narigheden die het leven met de Maas met zich meebracht en -brengt.

Heb je altijd al eens oude kaarten of foto’s willen bekijken, willen lezen over geschillen met betrekking tot de Maas of gewoon eens een kijkje willen nemen in het depot? Doe dan op zondag 2 april mee aan een rondleiding door het depot met stukken over de Maas! De rondleidingen starten om 12:00, 13:00 en 14:00 uur en duren ongeveer een half uur.

Interesse in deze rondleiding? Meld u dan nu aan via [email protected] (maximaal 12 personen per rondleiding; let op: het archief is niet toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers).

maas bij grevenbicht op 16 juli 0810 uur
Maas bij voet- en fietsersveer bij Grevenbicht 16 juli 2021
Cookieinstellingen