RegioBank steunt veertien buurtzame initiatieven in Limburg in 2022

Foto: Regiobank

In 2022 heeft RegioBank veertien buurtzame initiatieven helpen realiseren die bijdragen aan de leefbaarheid in dorpen en kleine steden in de provincie Limburg.

Van de aanleg van een beleef- wandelroute in Panningen tot de aanschaf van een duofiets in Kessel. Voor de initiatieven werd € 33.228 opgehaald met crowdfunding en is in totaal € 5.000 gedoneerd uit het VoordeBuurt Fonds, inclusief bijdrage van het Oranje Fonds. Dat blijkt uit het jaaroverzicht 2022 van RegioBank.

In totaal € 38.228 gedoneerd voor leefbaarheid in de buurt

“In dorpen en kleine steden, ook wel de regio, zijn minder voorzieningen en gaan steeds meer voorzieningen weg. De leefbaarheid blijft daarom achter in vergelijking met grote steden waar onder andere OV, onderwijs en zorgvoorzieningen op peil blijven”, zegt Rein Wispelweij, directeur van RegioBank. “Dat is zonde. Door de lokale aanwezigheid van onze zelfstandig adviseurs kunnen we heel specifiek bijdragen aan sociale projecten die de leefbaarheid in de buurt vergroten. En dat stimuleren we, want een prettige samenleving begint in de buurt.”

Buurtgevoel in Limburg vergroten

RegioBank steunt lokale projecten die het buurtgevoel vergroten. Lokale zelfstandig adviseurs van de bank trekken op met verenigingen, stichtingen en buurtbewoners. Zij zetten zich samen in voor projecten die voor verbinding zorgen en bijdragen aan een fijnere buurt om te wonen, werken en leven. In 2023 zijn er alweer vijf initiatieven opgestart om de leefbaarheid in Limburg te vergroten.

148 initiatieven in Nederlandse regio’s gesteund

In het jaaroverzicht 2022 publiceert RegioBank een overzicht van de bijdragen van haar adviseurs aan de leefbaarheid in de buurt. In totaal werden er in alle regio’s 148 initiatieven gerealiseerd, werd er € 310.557 opgehaald met crowdfunding via samenvoordebuurt.nl en doneerde het VoordeBuurt Fonds, inclusief bijdrage van het Oranje Fonds, € 595.000. Daarnaast gaven RegioBank adviseurs in ruim 500 dorpen en kleine steden gastlessen over omgaan met geld voor kinderen en workshops voor volwassenen over ‘Online veilig bankieren’.

Over RegioBank

RegioBank is al ruim 100 jaar actief in de buurt met meer dan 440 zelfstandig adviseurs. In die tijd is de bank uitgegroeid tot een vertrouwd gezicht in dorpen en kleine steden. De zelfstandig adviseurs kennen de mensen die er wonen en de ondernemers die er actief zijn. RegioBank heeft hart voor haar klanten en de buurt. Als bank die weet wat er speelt zet RegioBank zich samen met haar zelfstandig adviseurs in voor een leefbare buurt. Met financiële producten, dienstverlening en sociale initiatieven, zoals het VoordeBuurt Fonds, samen met het Oranje Fonds, en Samen voor de buurt. Zo draagt de bank bij aan een buurt waar mensen prettig kunnen wonen, werken en leven. Daarom is RegioBank de buurtzame bank. RegioBank is onderdeel van de Volksbank, samen met SNS, ASN Bank en BLG Wonen. Voor meer informatie: regiobank.nl.

Cookieinstellingen