SABIC opent European Pipe Innovation Center in Geleen

Foto: SABIC

Het nieuwe Center ligt dicht bij de productiefabrieken van SABIC in Geleen en vormt een aanvulling op de bestaande Pipe Innovation Centers in Saoedi-Arabië en China. De nieuwe ontwikkel-, test-, sampling- en validatiecapaciteiten op maat voor buismaterialen stellen SABIC in staat om nauwer en effectiever met Europese buizenfabrikanten samen te werken dan ooit.

  • Nieuw Pipe Innovation Center biedt ontwikkel-, test-, sampling- en validatiemogelijkheden op maat voor buismaterialen, voor intensievere samenwerking met Europese buizenfabrikanten en ter wereldwijde ondersteuning van klanten;
  • Volledig uitgerust met alle relevante testmogelijkheden en extrusieapparatuur voor kleine batches en de opschaling van polyolefine buizen;
  • Faciliteit wordt geïntegreerd in bestaand T&I ecosysteem van SABIC Technology Center Geleen en de nabijgelegen Brightlands Chemelot Campus;
  • Openingsbijeenkomst met rondleiding, presentaties en paneldiscussie in het bijzijn van belangrijke partners uit de buizenindustrie.

Lina Prada, Director Polymer Application Development & Industry Solutions bij SABIC: “De wereldwijde verstedelijking en bevolkingsgroei stimuleren de vraag naar kunststof buizen en innovatieve buisoplossingen in een brede waaier van infrastructurele, huishoudelijke, industriële, agri- en aquaculturele marktsegmenten. Bij SABIC leveren we al jarenlang geavanceerde oplossingen aan de buizenindustrie. Om wat innovatie betreft een leidende positie te behouden, moeten we onze competenties en mogelijkheden constant blijven ontwikkelen. Ons nieuwe Pipe Innovation Center in Geleen en zijn specialistische team laten onze toewijding zien aan de blijvende ontwikkeling van dit soort duurzame oplossingen.”

Het European Pipe Innovation Center is volledig uitgerust voor uitgebreide buizentests volgens de toepasselijke internationale normen. De materiaaltestfaciliteiten omvatten onder meer de Full Notch Creep Test (FNCT), Strain hardening tests, reologische tests en impacttests. De testcapaciteiten voor buizen variëren van interne druktests en de Notched Pipe Test (NPT) tot rapid crack propagation tests (S4). Daarnaast gaat het Center zich richten op de versnelde invoering van gecertificeerde circulaire polymeren uit het SABIC-portfolio in nieuwe en duurzamere buisontwikkelingen.

In Geleen zal het team van het Pipe Innovation Center zijn werkzaamheden beter kunnen koppelen aan de buizenpolymerenproductie ter plaatse en zelfs de meest complexe klantuitdagingen snel kunnen oplossen. Daarnaast gaat het team geavanceerde buizenconcepten ondersteunen, samen met partners in de waardeketen binnen de Europese buizenindustrie. Het Center ligt dicht bij belangrijke buizenmarkten, bij het industriële park Brightlands Chemelot (dat gericht is op chemie en nieuwe materialen), en bij de universiteiten van Eindhoven en Aachen, beide relevant voor de industrie. Het perfecte ecosysteem voor buizeninnovaties.

Khalid Al-Bani, Global Leader Segment Pipe & Utilities bij SABIC, licht toe: “Met ontwikkel-, test-, sampling- en validatiecapaciteiten op maat voor buismaterialen biedt het Pipe Innovation Center SABIC de kans om nauwer en effectiever met Europese buizenfabrikanten samen te werken dan ooit.”

Tijdens het openingsevenement, dat gisteren en vandaag plaatsvindt, kunnen bezoekers een kijkje nemen bij de uitgebreide ontwikkel- en extrusiemogelijkheden van het Center voor polyolefines ten behoeve van sampling, validatie en zowel kleine batches als opgeschaalde productievolumes.

Op de eerste openingsdag geven keynote speakers van SABIC uitleg over de strategische focus van het bedrijf en zijn streven naar uitmuntendheid binnen de buizenindustrie, gevolgd door een rondleiding door het Pipe Innovation Center en andere verwante technologiefaciliteiten, zoals het SABIC Technology Center Geleen. De tweede openingsdag is gereserveerd voor uitgebreide presentaties over het verleden, het heden en de toekomst van kunststof buizen, nieuwe biaxiaal georiënteerde drukleidingen en de uitdagingen ten aanzien van de energietransitie, circulariteit en decarbonisatie. De opening wordt afgesloten met een paneldiscussie over de impact van de energietransitie en de weg naar circulariteit binnen de buizenindustrie.

SABIC biedt een breed scala aan buismaterialen om ontwerpers en aannemers te helpen bouwen aan een betere toekomst. Recente innovaties zijn onder meer SABIC® RELY 5944HT, een hogedichtheidpolyethyleen (HDPE) op basis van bimodale technologie voor infrastructurele buizen; een hogedichtheid PE-RT klasse II geproduceerd volgens een geavanceerd multimodaal cascadeproces voor buizen voor huisaansluitingen; de nieuwe SABIC® P1600 A polyolefineverbinding voor het transport van abrasieve slurry in industriële toepassingen zoals mijnbouw en baggerwerken; en SABIC® P438J, een polyetheen van gemiddelde dichtheid (MDPE) voor de agri- en aquacultuur.

Cookieinstellingen