Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer vernieuwt en streeft naar verjonging

<em>Wo brènt noch leich? Zittesje vastelaovessjlager 2023</em>
Wo brènt noch leich? Zittesje vastelaovessjlager 2023
Foto: SGN

Carnaval lijkt nog ver weg, maar de échte vastelaovesgek is er veel langer en vroeger mee bezig dan degenen die enkel drie (of zes) dagen feest vieren.

Carnavalsliedjesschrijvers bijvoorbeeld broeden eigenlijk constant op een nieuwe melodie en pakkende tekst om op tijd klaar te zijn met hun inzending voor bijvoorbeeld het Zittesj Vastelaoveleidjes Konkoer, dat steevast op de zaterdagavond voor Sint Rosa werd gehouden. De Marottestad was daarmee elk jaar de eerste vastelaoveshotspot in Limburg die zijn nieuwe carnavalsschlager bekendmaakt.

De inschrijving voor het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer is inmiddels alweer enige tijd geopend. Het reglement en de inschrijfformulieren zijn te downloaden op de website van De Marotte Zitterd.

Nieuw jasje en verjonging

De stadscarnavalsvereniging heeft besloten om de liedjeswedstrijd in een nieuw jasje te steken. Zo zal de komende editie van het ZVK niet plaatsvinden tijdens het Sint Rosa Festival. De finale wordt verplaatst naar medio september.
Daarnaast wil de organisatie de drempel voor jonge deelnemers verlagen. Zo kunnen jongere Marottinnekes en Marotte die met ideeën rondlopen voor een carnavalsschlager, maar niet genoeg kennis van zaken hebben, hulp zoeken bij de muziekcommissie van De Marotte Zitterd. Die biedt hen de helpende hand om samen het idee uit te werken, zodat ook zij kunnen meedoen aan het ZVK.

Net als bij de vorige editie wordt uit de finalisten een top drie gekozen. De winnaar ontvangt de Thei Hunnekens Wisseltrofee en mag net als de runner up en de nummer drie optreden op evenementen als de Alaaf-trap en ’t Kanón van ’t Balkón. De top 3 verschijnt samen met het jaarlijkse Kènjerleidje en Tienerleidje op een cd. Ook publiceert De Marotte Zitterd de liedjes op online streamingsdiensten als Spotify.

De sluitingsdatum van het ZVK is 15 juni 2023. De exacte datum, tijdstip en locatie van de finale worden op korte termijn gecommuniceerd op de website en sociale media van De Marotte Zitterd.

Cookieinstellingen