Onweer spelbreker bij uitzwaaiconcert Philharmonie

09 jul 2023, 20:00 Nieuws
uitzwaaiconcert philharmonie op de schootsvelden
De Sittardse Philharmonie gaat van komende donderdag tot en met zondag op concertreis naar Lörrach, een plaats in Duitsland vlakbij Basel.
Vandaag gaf het harmonieorkest daarom een uitzwaaiconcert op de schootsvelden tegenover de bibliotheek in Sittard. Dat gebeurde tijdens de eerste editie van Zitterd Zomer, waarin deze zomer drie activiteiten worden georganiseerd op de schootsvelden. Trööte ónger d’n Tore werd echter gehinderd door onweer en een fikse regenbui, waardoor de Philharmonie zich genoodzaakt zag om het optreden te staken.
De weersverwachtingen voor de concertreis naar Lörrach zijn prima. Donderdag tot en met zaterdag wordt daar een licht bewolkte hemel verwacht en blijft het droog. De maximumtemperatuur varieert van 27 graden op donderdag tot 32 graden op zaterdag. Zondag wordt een natte dag.

Zitterd Zomer

De volgende data van Zitterd Zomer op de schootsvelden zijn de Femieje Middig op zondag 23 juli en het Fête du Soleil op zondag 6 augustus. En verder is er van 25 tot en met 27 augustus weer van alles te beleven en genieten tijdens het Sint Rosafestival en wordt een week later, op zondag 3 september, in de tuin van Agnetenberg gestreden om een twintigtal koningstitels en één keizerstitel tijdens het Alternatief Vogelsjeite.