PIPPIPOWERRRRR genomineerd voor publieksprijs

Foto: © Rufus Hegeman

De familievoorstelling PIPPIPOWERRRRR (8+) van theatergezelschap Het Laagland is genomineerd voor de Podiumkids Publieksprijs 2023.

Het publiek kon tijdens seizoen 2022-2023 via de Podiumkids website stemmen op de jeugdtheatervoorstelling die volgens hen de beste van het seizoen was. Gisteren werd bekend dat PIPPIPOWERRRRR tot de populairste vijf voorstellingen behoort. De Podiumkids Kinderjury bepaalt wie er uiteindelijk met de prijs vandoor gaat. De winnaar wordt bekend gemaakt op 17 september.

Podiumkidsjury zet Laaglandvoorstelling in top 5 van seizoen 2022-2023

De familievoorstelling PIPPIPOWERRRRR van Het Laagland was dit jaar te zien door heel Nederland en België. Naast een aantal wereldberoemde rolmodellen als Pippi, Greta Thunberg, Harry Styles en Beyoncé gebruikte regisseur Inez Derksen de persoonlijke verhalen van de cast als uitgangspunt.

Podiumkids Publieksprijs

De Podiumkids kinderjury bestaat uit negen kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 13 jaar: Coco Star, Faas de Vries, Fayliene van Aalst, Florian de Bonth, Homme de Vries, Jesaiah van Doorn, Jinte NozizweWaanders, Kaylinn van Aalst en Leen Davies.

Zij bezochten het afgelopen theaterseizoen met veel enthousiasme 20 voorstellingen die meedoen met de Podiumkids Publieksprijs 2023, waaronder de vijf producties die de hoogste waardering kregen van het publiek. Op 2 juli 2023 zijn de juryleden samengekomen en hebben zij onder leiding van theater- en dansjournalist Annette Embrechts vergaderd om te bepalen welke van de vijf gekozen voorstellingen zij het allerbeste vonden. Deze voorstelling wint de Podiumkids Publieksprijs 2023: dé publieksprijs voor theater- dans- en muziekvoorstellingen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Het Laagland

Het Laagland maakt eigenzinnig kwaliteitstheater dat kinderen serieus neemt, jongeren prikkelt en volwassenen ontroert. Het gezelschap spreekt het publiek aan op de kracht van hun verbeelding en op hun inlevingsvermogen. Met herkenbare verhalen die gaan over de complexiteit van (op)groeien en je eigen plek in de wereld innemen. Dat doet Het Laagland vanuit haar thuisbasis in Sittard-Geleen, maar ook in de wijk, op festivals, in de klas en op tournee op podia in binnen- en buitenland.

Cookieinstellingen