Matthieu Acosta Solo – concert in oude Salviuskerkje

Foto: https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20230813/matthieu-acosta-solo-concert-in-oude-salviuskerkje/

Op zondag 17 september aanstaande geeft Matthieu Acosta een concert in het oude Salviuskerkje in Limbricht.

Matthieu Acosta is een gepassioneerd Flamencogitarist. Hij is afgestudeerd aan het Conservatorium van Rotterdam.

Het programma ‘Matthieu Acosta Solo’ is tot stand gekomen vanuit de passie en liefde voor Flamencomuziek. Matthieu Acosta is opgegroeid in een gezin met gitaristen, waardoor muziek en gitaar altijd een centrale rol in zijn leven hebben gespeeld. Op jonge leeftijd is Matthieu gestart met klassiek gitaar en hij heeft op zijn 14e levensjaar de keuze gemaakt voor Flamenco doordat hij in aanraking kwam met de geweldige muziek van Paco de Lucia.

Matthieu heeft vanaf de HMD tot aan de Master of Music gestudeerd bij Codarts in Rotterdam, onder de begeleiding van de grootmeester Paco Peña. Paco Peña heeft altijd en doet dat nog steeds een hele speciale rol gespeeld in de ontwikkeling van Matthieu als flamencogitarist. Paco Peña stimuleerde Matthieu om zijn eigen pad te gaan bewandelen en dit leidde tot het creëren van eigen composities.

Matthieu is geïnspireerd geraakt door elementen uit andere muzikale idiomen als Klassieke muziek, Braziliaanse muziek en folkloristische muziek uit Zuid-Amerika te verwerken in zijn composities zonder dat hij breekt met de duidelijke kaders van Flamenco.

Tijdens het concert van Matthieu Acosta hoort het publiek de verschillende elementen uit andere muzikale idiomen duidelijk en gedetailleerd. Matthieu vertelt met passie over het tot stand komen van zijn muziek, de geschiedenis van Flamenco en de verschillende ritmes en stijlen van Flamenco. Kortom, een zeer muzikale en leerzame voorstelling met interactie met het publiek.

Locatie: Salviuskerkje, Platz 2, 6141 AT Limbricht
Datum: Zondag 17 september 2023, aanvang: 15:00 uur
Entreeprijs: 15 euro bij reserveren, 17 euro zonder reserveren op de concertdag aan de entreetafel. Betaling met gepast geld bij de entreetafel.
Reserveren: [email protected]
Parkeren: op en nabij de Platz en op het parkeerterrein naast Kasteel Limbricht

Cookieinstellingen