Deelnemers aan Clean Up March treffen beduidend minder zwerfvuil aan

Foto: Vaste Prik Sittard-Geleen

Zaterdag vond in Sittard-Geleen de finale plaats van de Clean Up March, die werd georganiseerd door Vaste Prik Sittard-Geleen.

Vaste Prik spreekt van een positief en hoopgevend resultaat. Het evenement begon afgelopen dinsdag bij de basisscholen in Sittard en bracht diverse vrijwilligers op de been om zwerfafval op te ruimen in hun eigen woonwijken.

Het goede nieuws is dat in verschillende woonwijken in onze gemeente aanzienlijk minder zwerfafval werd aangetroffen dan in voorgaande jaren. De beruchte Turtle of Trash, symbool van de strijd tegen zwerfafval in de openbare ruimte, raakte dit jaar bij lange na niet zo vol als in voorgaande jaren. Dit duidt op een opvallende en bemoedigende afname van zwerfafval in Gemeente Sittard-Geleen. (Lees verder onder de foto.)

cleanupmarch

De Clean Up March is niet alleen een symbool van gemeenschapszin en milieubewustzijn, maar ook van wat mogelijk is wanneer inwoners van Sittard-Geleen zich verenigen voor een gemeenschappelijk doel. De betrokkenheid van vrijwilligers en scholen heeft duidelijk een positieve impact gehad op de netheid van onze stad.

De organisatoren van Vaste Prik willen alle vrijwilligers, scholen en inwoners van Sittard-Geleen bedanken voor hun inzet en toewijding aan dit belangrijke initiatief. “Samen hebben we bewezen dat kleine inspanningen grote veranderingen teweeg kunnen brengen.”

Dit succesvolle evenement is een bron van trots voor onze gemeenschap en dient als inspiratie voor verdere acties om onze gemeente schoon en leefbaar te houden.

cleanupmarch

Cookieinstellingen