Holy Hill Obstacle Run: afzien voor een goed gevoel

Zondag vond in Sittard de zesde editie van de Holy Hill Obstacle Run plaats, een hindernisloop over 6, 9 of 18 kilometer.

Een uitdagend parcours met tientallen hindernissen, goed voor klauterpartijen en schaafwonden, kapot getijgerde knieën en – voor wie niet al te proper is uitgevallen – een nat pak en tot slot ‘ein deil pratsj in de bóks’. De Holy Hill Obstacle Run is geen wedstrijd, maar vooral een uitdaging. Voor jezelf, of voor een groep collega’s die een dagje teambuilding op de agenda hebben staan of met het eigen gezin. Hindernissen die je niet aandurft of niet ziet zitten mag je links laten liggen. Maar wie echt een goed gevoel wil overhouden aan het evenement moet zijn of haar grenzen durven verleggen en – met hulp en aanmoediging van anderen – de uitdaging aangaan en door de zure appel heen bijten. Het publiek op de terrassen aan de Sittardse Markt genoot van het mooie weer en het kijkspel dat werd geboden door de Obstacle Runners die de hindernissen op de Markt passeerden.

Vele honderden deelnemers renden vandaag over het parcours dat de deelnemers door het centrum van Sittard en het buitengebied rond de Kollenberg voerde. Enkelen deden dat meer dan eens en dan ook nog eens over 18 kilometer. Maar velen, wat minder geoefend en gehard op het terrein van hindernislopen, vonden een rondje van 6 kilometer precies lang genoeg.

 

Cookieinstellingen