Vanavond eerste editie ZVK 2.0: beleef het in de kroeg of thuis op de bank

23 sep 2023, 12:00 Nieuws
zvk 2022 dao brent nog leich 1
Voor het eerst sinds vele decennia vond dit jaar op zaterdag voor Sint Rosa geen Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer (ZVK) plaats.
Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd steekt de lokale carnavalsliedjeswedstrijd dit jaar in een nieuw en eigentijds jasje. Vanavond kan vastelaovesminnend Zitterd ervaren hoe dat gaat uitpakken.
Ditmaal een ZVK waarbij maar zeer beperkt publiek wordt toegelaten: de tien deelnemers nemen elk maximaal tien supporters mee naar een gelegenheidsstudio , waar ze hun inzending ten gehore zullen brengen voor het oog van de camera. Beeld en geluid worden live gestreamd via internet en kunnen thuis of samen met anderen in je favoriete Zittesje kafee worden bekeken. Daarnaast krijgt iedereen de mogelijkheid om via de Radio Nónnevot-app een stem uit te brengen op de drie meest favoriete liedjes. Dat stemmen is een met de app een fluitje van een cent.
Download hier de gratis Radio Nónnevot-app:
Aan het einde van deze avond wordt de top drie bekend gemaakt. De drie beste liedjes gaan de studio in voor een professionele opname. Daarmee start dan de campagne richting het openingsevenement: De Alaaf-trap. Bij dat evenement dat op 11 november wordt gehouden op de Markt kan het publiek opnieuw een stem uitbrengen en uit de top-3 de Marotteschlager voor 2024 kiezen. Pas dan wordt bekend wie de opvolger wordt van 'Wo brent noch leich?', de schlager van 2023.
De uitzending begint vanavond om 21:00 uur en is te volgen via een livestream op de website en de Facebookpagina van De Marotte .