Stadspartij breekt lans voor goede trainingsaccommodatie Fortuna Sittard

<em>Trainingsvelden in Buchten</em>
Trainingsvelden in Buchten
Foto: SGN

Fortuna Sittard heeft al jarenlang de wens om een eigen complete en duurzame trainingsaccommodatie te realiseren. Liefst dicht bij het eigen stadion.

Momenteel trainen de mannen op de trainingsvelden in Buchten en doen de vrouwen dat op de accommodatie van VV Sittard aan de Bradleystraat. De kwaliteit van de velden in Buchten laat nogal te wensen over.

De Stadspartij Sittard-Geleen-Born heeft in een brief aan het College van B&W laten weten dat zij het betreurt dat er voor een compleet Fortuna Sittard niet één goede accommodatie is waar álle teams hun trainingen en/of wedstrijden kunnen spelen. “Het is betreurenswaardig dat diverse teams trainen en spelen op meerdere accommodaties in onze stad bij onder meer FC Geleen Zuid, VV Sittard, Sanderbout en ’t Anker Born. Daarnaast moet vaak ook door Heren 1 en Vrouwen 1 (onder meer voor vriendschappelijke duels) uitgeweken worden naar accommodaties buiten de Gemeente Sittard-Geleen.”

In de brief aan het College vraagt de fractie onder meer welke actieve rol het College Sittard-Geleen gespeeld om elders een complete trainings-en wedstrijdlocatie voor Fortuna Sittard in onze gemeente te creëren.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen