Verbroedering op het Sittardse Oktoberfeest, met dank aan de liefde

Foto: H. Verheijen

Jaar op jaar kregen de schutters van schutterij HH Marcellinus en Petrus uit oud-Geleen een uitnodiging van de Sjtichting Oktoberfeeste in Zitterd.

De uitnodiging betrof deelname aan het Internationale Schutterijen- en Gildentreffen dat elk jaar op Oktoberfeestzondag op de kalender staat. “Pogingen van burgemeester Sjraar Cox en zijn opvolger Hans Verheijen om de Geleense schutters naar Sittard te halen sorteerden geen effect,” zo zegt Maurice Meijers, lid van de Wieze Raod van Sjtadsvastelaovesvereiniging De Marotte Zitterd. “Maar toen kwam de liefde in het spel.” Esmée, een dochter van Maurice, kreeg verkering met Armand Kunkels, eine jóng oet Gelaen (zoon van Broeksittardenaar Peter Kunkels) en lid van de schutterij van oud-Geleen. Esmée loopt nu met de Geleense schutterij mee als marketenster.”

Voor Maurice bleek het dé ideale gelegenheid om het bestuur van HH Marcellinus en Petrus ervan te overtuigen dat het nu toch echt weleens tijd werd om de uitnodiging uit ‘Noord’ te aanvaarden en zich te laten zien in de stad. In 2022 was het zover: schutterij Marcellinus en Petrus liep vorig jaar voor het eerst mee in de Internationale Schutters- en Gildenoptocht van het Oktoberfeest. “Dat was hen zo goed bevallen dat ze ook dit jaar meeliepen in de stoet. En ook komend jaar willen ze weer graag meedoen.” Dit jaar liepen 7 van de 10 schutterijen die de gemeente Sittard-Geleen rijk is mee in de optocht.

Op de foto boven dit bericht: voorafgaand aan de Internationale Schutters- en Gildenoptocht bood voorzitter Henri Janssen, vergezeld door het koningspaar van de schutterij namens de Geleense schutters als dank voor de uitnodiging een attentie aan Fred den Rooijen aan, voorzitter van de Sjtichting Oktoberfeeste in Zitterd. Rechts naast Fred den Rooijen staat Maurice Meijers.

Dossier: Oktoberfeest
Cookieinstellingen