Kinderhulpfonds kan nog ruim 9000 extra kinderen cadeau geven

Foto: © Freep!k

Het Nationaal Fonds Kinderhulp verwacht als gevolg van donaties voor Actie Pepernoot die de afgelopen dagen zijn gedaan nog eens ruim 9000 kinderen uit arme gezinnen blij te kunnen maken met een sinterklaascadeau.

Dinsdag om 12:00 uur stonden nog 18.684 kinderen op de wachtlijst. Dat aantal denkt het fonds door nieuwe donaties minimaal te kunnen halveren, zegt een woordvoerster. “Het is wel dubbel. Het is fijn om duizenden kinderen wél blij te kunnen maken, maar toch ook veel niet.”

Het fonds liet eerder weten dit jaar overspoeld te zijn met aanvragen. Om de wachtlijst niet verder te laten toenemen, werd het aanvragensysteem vroegtijdig gesloten. Jacqueline Kremer van het fonds noemde het “een verdrietig record voor Kinderhulp” dat er dit keer zo veel kinderen op de wachtlijst staan. “Zo’n lange wachtlijst en vroegtijdig de aanvragen stopzetten. Dat is in al die jaren nog nooit voorgekomen. We vinden het verschrikkelijk dat gezinnen met geldzorgen nu alsnog stress ervaren over pakjesavond.”

Het Nationaal Fonds Kinderhulp kan niet zeggen of de vele aanvragen komen, omdat meer mensen het financieel moeilijk hebben of omdat het fonds inmiddels goed bekend is. Dit jaar krijgen via het fonds in ieder geval ruim 79.000 kinderen een cadeau tijdens pakjesavond.

Actie Pepernoot wordt sinds 2000 gehouden. Ouders kunnen hun kinderen niet zelf aanmelden, de aanvragen lopen via bijvoorbeeld een jeugdhulpverlener, school, bewindvoerder of maatschappelijk werker. De ouders of verzorgers van de kinderen die meedoen, krijgen een cadeaubon van 25 euro om iets uit te zoeken.

Cookieinstellingen