Drukte verwacht tijdens Sint Joepmarkt in Sittard

<em>Deken Tijssenstraat</em>
Deken Tijssenstraat
Foto: SGN

Op dinsdag 19 maart wordt het naamfeest van Sint Jozef gevierd. In het centrum van Sittard wordt dan de Sint Joepmarkt gehouden.

Deze 221 jaar geleden voor het eerst gehouden jaarmarkt – de grootste van Nederland – trekt jaarlijks velen duizenden bezoekers uit de regio en het aangrenzende buitenland naar de stad.

De markt telt in totaal een lint van 5 kilometer aan marktkramen, waarop stille kramers en standwerkers hun waren aanbieden.

Dit jaar gebeurt dat naar verwachting onder goede weersomstandigheden. Volgens Weeronline.nl wordt er dinsdag geen of hooguit een klein spatje regen verwacht bij een temperatuur van 17 graden en een zuidwestelijke wind, kracht 3. Wolken en zon wisselen elkaar af. Al met al prima weer om een bezoekje te brengen aan deze sfeervolle eeuwenoude jaarmarkt, tevens de eerste van het nieuwe jaarmarktenseizoen.

Vanwege de verwachte drukte worden bezoekers verzocht zoveel mogelijk lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het centrum van Sittard te komen.

De parkeergarage bij het ABC-complex is tijdens Sint Joep niet bereikbaar. Omdat de Engelenkampstraat tijdens de markt deels is afgesloten en omdat er veel bezoekers worden verwacht moet het verkeer dat naar of door Sittard moet rekening houden met vertraging.

Cookieinstellingen