Noodfonds Energie blijft langer open na technische problemen UWV

Foto: CC0

Het Tijdelijk Noodfonds Energie, waarmee huishoudens steun kunnen krijgen voor het verlagen van hun energierekening, blijft een paar dagen langer open.

Volgens het fonds werden er afgelopen dagen veel aanvragen ingediend, maar op zaterdag was het voor veel mensen niet mogelijk om de aanvraag af te ronden door technische problemen als gevolg van onderhoud aan systemen van uitkeringsinstantie UWV.

“Gezien het hoge aantal aanvragen net voor de sluitingsdatum, en de technische problemen bij het UWV, hebben we besloten het Noodfonds tot woensdag open te houden”, laat een woordvoerder weten. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het fonds open bleef tot en met 31 maart. Maar de einddatum werd later vervroegd na een grote toestroom van aanvragen. Vorige week werd bekendgemaakt dat de verwachte sluitingsdatum maandag zou zijn.

Huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening kunnen sinds eind januari weer een beroep doen op het fonds. Dit jaar kwamen meer mensen in aanmerking doordat de regeling is versoepeld. Voor hen was in totaal 84 miljoen euro beschikbaar, een bedrag dat onlangs nog is verhoogd door de grote vraag.

Zo heeft het Noodfonds tot nu toe ruim 182.000 aanvragen ontvangen. Ter vergelijking, vorig jaar kwam het totale aantal aanvragen uit op 83.000. Van hen kregen uiteindelijk 50.000 huishoudens steun uitgekeerd voor een totaalbedrag van 43,7 miljoen euro.

 

Cookieinstellingen