Herdenking Vrede en Vrijheid op 28 april in Overhoven

heilig hartkerk overhoven
heilig hartkerk overhoven
Foto: SGN

In het kader van ’80 jaar vrijheid’ vindt op zondag 28 april aanstaande om 11:00 uur een herdenkingsdienst plaats in de Heilig Hartkerk op de Geldersestraat in Sittard.

Tijdens deze dienst wordt stilgestaan bij de miljoenen mensen uit alle landen die tijdens de oorlogen hun leven gaven, voor alle slachtoffers van oorlogsgeweld, oneerlijkheid en machtsmisbruik, voor alle vluchtelingen en mensen die leven in angst en verdrukking.,

De dienst wordt opgeluisterd door een gemengd gelegenheidskoor, waarin onder anderen kinderen zingen van het Parochieel Jeugdkoor. Ook kinderen en jeugdigen doen mee aan deze herdenking. In het bijzonder worden alle slachtoffers van de Tweede Wereld Oorlog herdacht. Ook wordt stilgestaan bij de wereldsituatie van dit moment.

Voor wie niet in de kerk aanwezig kan zijn: De viering is ook te volgen via de livestream www.parochieoverhoven.jouwweb.nl/livestream.

Aansluitend aan de herdenkingsdienst wordt, tijdens het luiden van de zware klok van de kerk, een bloemstuk gelegd bij het Dorpskruis en bij het door het kinderkoor geadopteerde graf van de Britse Soldaat John Alexander Devine op de Algemene Begraafplaats Sittard. Ook hiervoor bent u van harte uitgenodigd. De bloemlegging wordt verzorgd door een delegatie van ons kinderkoor en de misdienaars.

Cookieinstellingen