Humor in Sittard – mei 2024

Foto: via Pitboel Theater

U kunt elke derde maandag van de maand om 20:00 uur Humor in Sittard bijwonen in het Pitboel Theater.

Op 20 mei  wordt u daar getrakteerd op een dubbel voorstelling van Ruth Elings en Marlies Bloemen.

Over Ruth Elings

In Volg mij neemt kleinkunstenaar Ruth Elings je aan de hand als je verandering een beetje spannend vindt. Dat vindt ze zelf namelijk ook, Ruth is opgegroeid met het idee dat verandering vooral vermeden moet worden. In het kleine, christelijke dorpje waar Ruth vandaan komt moet ze elke zondag twee keer naar de kerk. Van de ellenlange preek van de dominee snapt Ruth niet veel, dus op een dag besluit ze het heft in eigen handen te nemen: ze stuurt de dominee een brief waarin ze vraagt om een kindernevendienst. Een eenvoudige preek voor de kinderen uit de gemeente, zodat zij God beter leren begrijpen. Maar verandering blijkt niet zo eenvoudig als Ruth had gehoopt.

Inmiddels is Ruth erachter gekomen dat er een hoop moet veranderen in de wereld. En hoewel niet iedereen is opgegroeid in de kerk, zijn er heel veel mensen die verandering toch een beetje eng vinden. Kijk maar naar de volharding waarmee tradities in stand worden gehouden. In De kindernevendienst helpt Ruth je met het zetten van je eerste stapjes om van verandering een iets minder eng woord te maken.

Kleinkunstenaar en theatermaker Ruth Elings studeerde in 2018 af aan het Utrechts conservatorium. Met haar voorstelling TOBBEN speelde ze inmiddels in meer dan 30 theaters door het hele land. In haar voorstellingen is Ruth ontwapenend op een komische manier en zingt ze de sterren van de hemel. In 2023 won Ruth het Utrechts Kleinkunst Festival.

Over Marlies Bloemen

Marlies Bloemen is zangeres, actrice en theatermaker. Ze studeerde in 2018 af aan de Master Muziektheater van de Fontys hogeschool voor de kunsten in Tilburg. Ze schrijft Nederlandstalige theaterliedjes en maakt muzikale kleinkunst/cabaretvoorstellingen. Met haar eindexamenvoorstelling Lege Handen stond ze op theaterfestival Boulevard. Daarna speelde ze haar voorstelling Somebody to love in verschillende theaters waaronder het TapasTheater in Amsterdam. Afgelopen jaar volgde ze een verdiepend jaar bij de Koningstheateracademie. Nu gaat ze door het land met haar nieuwe voorstelling Goed genoeg.

Goed genoeg
Wat als je niet weet in welk hokje je past? Als je niet doet wat iedereen doet en als je niet voelt wat iedereen voelt? Als de hele wereld gefixeerd lijkt op liefde en seksualiteit en jij niet? Heb je dan een probleem of is de wereld dan het probleem? En mag iets niet weten ook goed genoeg zijn? De voorstelling Goed genoeg van zangeres en theatermaker Marlies Bloemen is een zoektocht naar eerlijk zijn en jezelf zijn. Ook al voldoet dat niet altijd aan wat de maatschappij verwacht.

Pitboel Theater
Montgomerystraat 26, Sittard
Humor in SittardMaandag 20 mei 2024
Aanvang: 20:00 uur
Entree: 10 euro

Cookieinstellingen