Succesvol G-debat Sittard-Geleen krijgt vervolg

Foto: Gemeente Sittard-Geleen

Vanwege het succes van vorig jaar krijgt het G-debat in Sittard-Geleen dit jaar een vervolg. Binnenkort beginnen de voorbereidingen. Wil jij meedoen?!

Vorig jaar november vond na maanden voorbereiding het eerste G-debat plaats in de gemeente Sittard-Geleen. Het was een prachtige avond! Deelnemer Arno zei aan het slot van het debat “Is het niet leuk om dit elk jaar te doen?”. Ook Sjoerd was enthousiast over de avond: “Het was heel interessant. We konden openhartig met elkaar communiceren. Een bijzondere ervaring. Ik had het gevoel dat we gehoord werden”.

Er zijn veel onderwerpen aan de orde gekomen en opgepakt door het college, zoals zaken die betrekking hebben op veiligheid, wonen en vrije tijd. Opzet van het debat is een ontmoeting tussen mensen met een verstandelijke beperking en raadsleden/collegeleden waarbij onderwerpen besproken worden die relevant voor hen zijn.

Vanwege het succes vindt op 19 december 2024 het tweede G-debat plaats in de raadszaal in Geleen. De deelnemers bereiden zich goed voor, vanaf juni vinden daarvoor bijeenkomsten plaats in het Fortuna Stadion. De deelnemers dragen zelf thema’s aan die voor hen belangrijk zijn. De raadsleden ondersteunen de deelnemers en zijn verder vooral toehoorder. Het is goed dat mét deze doelgroep wordt gepraat en niet over hen.

PSW en Daelzicht zijn betrokken bij de organisatie. Andere zorgaanbieders zijn van harte uitgenodigd om geschikte deelnemers aan te reiken. We zoeken deelnemers ouder dan 18 jaar met een VG-indicatie en wonende in de gemeente Sittard-Geleen of met een sterke link met de gemeente omdat ze er werken. Wil je deelnemen of ken je een geschikte deelnemer? Zoek dan contact met Gabrielle Essing-Demandt of Jackie Berents van PSW.

Bekijk hieronder het volledige G-debat van 2023.

Cookieinstellingen