Urban Dance Factory haalt weer drie Europese titels

Foto: UDF

Urban Dance Factory keert weer met Europees kampioenen terug van Kalkar naar Sittard!

Twee solisten en één duo werden afgelopen weekend Europees Kampioen op het EK Streetdance van UDO.

Verder wonnen de dansers van UDF twee keer zilver, drie keer brons, twee vierde, twee vijfde en twee zevende plekken in de finales op zondag.

Voordat de dansers mee mochten doen aan het EK hebben ze zich moeten kwalificeren middels een aantal nationale ranking wedstrijden. Een aantal dansers hebben zich daarbij niet gekwalificeerd voor het EK. Dat de dansers die wel meededen met zovelen in de finales dansten is dan ook wel een bijzondere prestatie. Speciale vermelding voor de teams, die alle drie in de finale mochten dansen. Elite en The Panthers dansen in de advanced categorie (under 16 en under 18), waar ze zware concurrentie hadden maar tóch meteen werden geplaatst naar de finale en daar een tweede en een vijfe plek behaalden.

Lil’DC is het jongste team van UDF en was al blij dat ze mee mochten doen aan het EK na hun eerste seizoen bij dansbond UDO. Ze mochten op zaterdag van het EK een herkansing dansen waardoor ze uiteindelijk op zondag in de finales dansten en een mooie zevende plek behaalden in de under 14 categorie.

Cookieinstellingen