Patricia Snel te gast bij Boekhandel Krings

Foto:

Op zaterdag 8 juni is schrijfster Patricia Snel van 14:00 tot 15:00 uur aanwezig bij boekhandel Krings op de Brandstraat in Sittard.

Patricia Snel – © Bonnita Postma

Zij wordt daar geïnterviewd naar aanleiding van haar nieuwe boek De vondeling van Veenhuizen. Tevens signeert zij haar boeken.

Over het boek: de historische roman De vondeling van Veenhuizen van bestsellerauteur Patricia Snel begint in Amsterdam, 1824. De wezen Karel en Lize worden per beurtschip overgebracht naar de kinderkolonie van Veenhuizen. Nadat hun moeder is overleden en hun vader naar het krankzinnigengesticht is gestuurd, staan ze er helemaal alleen voor.

In Veenhuizen is alles anders: het Drentse landschap, de mensen, het straffe dagelijkse regime. Karel en Lize Muller worden met honderden andere kinderen aan het werk gezet. Ze kunnen maar moeilijk wennen aan het slechte eten, de strenge opzieners en de vele regels. Als ze een voorzichtige vriendschap met de geharde Neeltje hebben gesloten, smeden ze samen een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen. Een plan dat grote gevolgen zal hebben voor hun toekomst…

Het boek is gebaseerd op het boek van Karel Muller. Veel historische feiten en achtergrond van de kolonie Veenhuizen komen aan bod. Zeker ook de fascinatie van Patricia over Veenhuizen.

Over de schrijfster: bestsellerauteur/redacteur en schrijfcoach Patricia Snel studeerde Italiaanse taal-en letterkunde en kunstgeschiedenis in Leiden.

Ze werd bekend met De expat, waarvan inmiddels meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht en dat ook in het Engels werd vertaald. Na een jarenlang verblijf in Singapore en op de Kaaimaneilanden keerde ze in 2016 terug naar Amsterdam. Ze leeft en werkt op haar woonboot Gratia Deo.

Haar spannende romans zijn uitgegeven door Ambo/Anthos en Overamstel. Achtereenvolgens: Verblind, De intrigant, De expat, De jacht, De violiste, Perfect Match, Expat exit. Patricia schreef ook een reeks korte verhalen. Verder is zij als docent verbonden aan de Schrijversacademie en redacteur bij Xander Uitgevers.

Cookieinstellingen