Honderdste verjaardag van ‘oma Anna’ in Nieuwstadt gevierd

Foto: Marcel Boreas

Marcel Boreas – Haar eigenlijke verjaardag is vandaag, maandag, en dan komt ook burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren op bezoek.

Foto: Marcel Boreas

Maar voor familie, vrienden en bekenden was het feest gisteren, zondag al. Dat vond plaats in het gemeenschapshuis van Nieuwstadt waar ook schutterij St.-Jan de krasse eeuwelinge een serenade bracht. Deken Lauvenberg en kapelaan Joseph kwamen de jarige eveneens feliciteren. En de gelukwensen van het koningspaar zijn inmiddels ook ontvangen.

Mevrouw Götschenberg-Dohmen, zoals ze officieel heet, werd geboren op 27 mei 1924 in het Duitse Schalbruch. In 1938 verhuisde oma Anna, zoals ze veelal genoemd wordt, naar Nieuwstadt. Lange tijd woonde ze met haar gezin op Delweide. Het aantal treinen dat in al die jaren aan de achterkant van hun huis passeerde is haast ontelbaar. Pas onlangs betrok ze, samen met dochter Marianne, schoonzoon Huub en hond Dunja een levensloopbestendige woning iets verderop, aan Op de Kasselemeier.

Voor haar leeftijd is oma Anna nog zeer kwiek. Zo gaat ze elke zaterdag, als het even meezit samen met Marianne in Sittard boodschappen doen. Een terrasje pikken hoort er dan standaard bij. En zeker als er iets te smikkelen valt, laat ze zich dat absoluut niet ontgaan. Logisch dat we hier dan ook mogen spreken over een tevreden eeuwelinge, die zich erg verheugde op de bereikte mijlpaal.

Cookieinstellingen