Jeugdmuziekfeest in Kasteelpark Born

28 mei , 14:00 Nieuws
fluitiste op jeugdmuziekfeest kasteelpark born 2024
Kasteelpark Born
De trompetzwanen begroeten de bezoekers met hun trompetgeschal. Ook de fluiteenden en de glansspreeuwen laten zich niet onbetuigd en trakteren je op een prachtig fluitconcert.
Hou jij ook zo van muziek? Kom dan op zondag 2 juni naar het Kasteelpark. In samenwerking met cultuurorganisatie De Domijnen organiseren we een dag vol muziek en dans. En weet je wat zo leuk is? Je kunt zelf ook meedoen.

Jeugdorkesten

Om half elf gaat het eerste orkest spelen op het terras. Tot 17:00 uur kun je genieten van slagwerkgroepen, fanfares en harmonieën uit onze omgeving. Onder leiding van bevlogen dirigenten laten ze je genieten van de mooiste muziek.

Disney Dansworkshop

Op het plein bij de Kasteelhoeve is er van 12:15-13:15 uur een magische dansworkshop onder leiding van Femke Jetten van dansschool FemFit. Femke neemt je mee op een betoverende reis door de wonderen van Disney. Peuters, kleuters, jongeren; iedereen is welkom om zich onder te dompelen in de vreugde van beweging en muziek. Deze dansworkshop belooft een leuke ervaring te worden vol plezier, creativiteit en natuurlijk, heel veel dansplezier!

Disneyconcert

Aansluitend geeft Harmonie Lindenheuvel om 14.00 uur een speciaal Disneyconcert op het plein bij de Kasteelhoeve.

Zelf muziek maken

Wil je ook zelf muziek maken? Dan kun je meedoen met de workshop MusicBase met blokfluit onder leiding van docente Janou Lambers. De vrolijk gekleurde blokfluiten liggen al voor je klaar. De workshops starten om 11:30 uur en om 13:15 uur op het plein bij de wasberen. Vind je (samen) muziek maken leuk en wil je dat nog vaker doen? De medewerkers van Cultuurperron vertellen je waar bij jou in de buurt je muzieklessen kunt volgen en muziek kunt maken.

Voorlezen

Er zijn ook veel prentenboeken die over muziek gaan. Onze jeugdige bezoekers tussen de 2 en 6 jaar kunnen op het plein tussen de uilenverblijven luisteren naar Jenny Voncken van Biblionova. Zij leest om 11.30 en 13.15 uur een half uur muzikale verhalen en sprookjes voor.

Entreeprijzen en openingstijden

U betaalt voor het muziekfeest de normale entreeprijs van het Kasteelpark. Deelname aan de workshops en het voorlezen is gratis. Je hoeft je hier niet voor aan te melden.
Entreeprijs voor volwassenen is € 9,50 en voor kinderen € 7,00.
Het Kasteelpark is dagelijks open van 10:00-18:"00 uur.
Let op! De ingang is verhuisd naar Kasteelhof 1a. U kunt parkeren op de Borner Markt of aan de overkant van het spoor aan de Postweg.