Eerste BlackBox-project in Sittard-Geleen succesvol afgerond

Foto: Gemeente Sittard-Geleen

Een boeiende educatieve reis door maatschappelijke vraagstukken. Dat is de BlackBox, waarin een ervaren Natuur Milieu Educatie-coach de sleutel is tot het ontdekken van nieuwe perspectieven.

Dit lesprogramma, is de afgelopen periode door NME-Moerveld aangeboden aan leerlingen van het VISTA college – Mediavormgeving.

Tijdens deze lessen draaide het om afvalpreventie, waarbij de 9 R’s uit het R-ladder model centraal staan. Het model staat voor de Engelse termen: rethink, refuse, reduce, reuse, repair, refurbish, remanufacture, repurpose en recycle.

Dit programma prikkelt nieuwsgierigheid en bewustwording rondom het thema circulaire economie. Deze lessen stimuleren leerlingen om de wereld om hen heen én zichzelf op een geheel nieuwe manier te verkennen. Het is niet alleen gericht op het verkennen en mogelijk bijstellen van hun opvattingen, maar ook op het begrijpen van zichzelf in relatie tot anderen. Door zelf te onderzoeken, leren de leerlingen o.a. out of the box te denken, grenzen te verleggen, kwaliteiten te ontdekken en gebruiken ze 21e -eeuwse methodes en ontwikkelen ze sociale vaardigheden.

Afgelopen week vonden de laatste lessen plaats. Waarbij de leerlingen op het einde innovatieve inzichten, bevindingen en ideeën op een creatieve manier deelden met medewerkers van de Gemeente Sittard-Geleen!

Kortom de ideale voorbereiding op de #weekzonderafval2024.

Cookieinstellingen