Fotopresentatie Euverhaove Vruiger zeer druk bezocht

30 mei , 16:00 Nieuws
drukte in gelderhof euverhaove vruiger
Leif & Leid Overhoven
Gisteren, woensdag 29 mei, haalde een groep (oud)inwoners van de Sittardse wijk Overhoven herinneringen op aan deze oude wijk en haar bewoners in vroeger tijden.
Dat gebeurde aan de hand van oude foto's uit diverse fotocollecties van Regioarchief Sittard-Geleen. Twee uur lang passeerden tientallen foto's van Overhoven in vroeger tijden de revue en dat maakte een hoop herinneringen en verhalen los. De presentatie werd gehouden in de Gelderhof. Het zaaltje puilde uit met belangstellenden: een kleine 100 mensen bezochten de gratis presentatie. Gezien het succes ligt een vervolg in de lijn der verwachtingen. "Maar dat zal dan pas volgend jaar zijn", zo liet presentator Theo Jöris weten. "We willen dan natuurlijk wel graag weer andere foto's laten zien dan de serie die vandaag werd getoond."
De middag werd georganiseerd op initiatief van Leif & Leid Overhoven en Regioarchief Sittard-Geleen.
Bent u geïnteresseerd in oud beeldmateriaal van Sittard, Geleen en omstreken? Neem dan eens een kijkje in de online beeldbank van Regioarchief Sittard-Geleen . Daar vindt u op dit moment een kleine 50.000 oude foto's uit meer dan 60 verschillende collecties. Het aantal collecties en foto's in de online beeldbank groeit naar verwachting de komende jaren nog wel even door.
meisjesschool overhoven
403 Parochie H. Hart Overhoven, Sittard - Meisjesschool Overhoven - Regioarchief Sittard-Geleen