De beste parkeertips voor een dagje uit

04 jun , 15:10 Nieuws
parkeergarage
Niets is zo leuk als een stedentripje maken. Als je kiest voor een van de oudere Nederlandse steden, zoals Utrecht, dan word je getrakteerd op pittoreske grachten, historische gebouwen en een bruisend centrum.
Of je nu komt voor het winkelen, een museum of gewoon om te genieten van een gezellig terrasje, de grote vraag blijft voor veel bezoekers waar je het beste kunt parkeren. In dit artikel zetten we wat praktische parkeertips voor je op een rijtje, ze kunnen je stedentrip een stuk zorgelozer maken.

Parkeer slim bij grote evenementen

Een bezoek aan een evenement in een grote stad als bijvoorbeeld Utrecht? Dan is het slim om je parkeerplaats vooraf te regelen. Door online te reserveren om te parkeren bij de Jaarbeurs Utrecht
, bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld. Deze parkeergelegenheden liggen centraal, zijn gemakkelijk te bereiken en bieden vaak voordeliger tarieven dan de officiële parkeerplaatsen van een evenementencentrum.

Maak gebruik van P+R locaties

'Parkeren en Reizen' (P+R) is een prima optie als je de drukte in het centrum wilt vermijden. Grote steden bieden verschillende P+R-locaties rondom de stad waar je voordelig je auto kunt neerzetten en vervolgens met het openbaar vervoer naar het centrum kunt reizen. Zo'n mogelijkheid is niet alleen goedkoper, maar draagt ook bij aan een milieuvriendelijker tripje.

Optimaliseer je bezoek met mobiele apps

Er zijn diverse mobiele apps beschikbaar die je kunnen helpen de beste parkeerplekken te vinden. Apps zoals Parkmobile of ParkU geven je in realtime informatie over beschikbaarheid en prijzen, waardoor je nooit meer te veel betaalt of eindeloos rondjes rijdt op zoek naar een parkeerplek.

Overweeg buiten piekuren op straat te parkeren

Hoewel parkeren op straat in grote steden vaak kostbaar is, zijn er tijden waarop dit aanzienlijk goedkoper kan uitvallen. In de avonduren en op zondagen kunnen de tarieven lager zijn of is parkeren zelfs gratis. Het is dus zeker de moeite om vooraf online de lokale parkeerregelgeving na te kijken.

Maak gebruik van hotelparkings

Als je van plan bent om langer in een stad te verblijven, overweeg dan om een hotel met parkeergelegenheid te boeken. Veel hotels bieden je deze service aan tegen voordelige tarieven, wat hartstikke gemakkelijk is als je meerdere dagen in de stad verblijft.

Vroegboekkortingen

Veel parkeeraanbieders bieden kortingen aan voor vroegboekers. Als je je reisplannen op tijd kent, loont het om hier gebruik van te maken. Dit kan vooral voordelig zijn tijdens drukke periodes zoals vakanties of speciale evenementen in de stad.

Parkeren bij het station

Voor een snelle toegang tot zowel de trein als de stadsbus is bijvoorbeeld parkeren bij Utrecht Centraal
een geweldige optie. Door dicht bij het station te parkeren, heb je al het openbaar vervoer direct tot je beschikking en ben je in no-time waar je wilt zijn, in of rond de stad.
Een stedentrip is altijd leuk en met deze parkeertips kun je volop genieten van alles wat de grote stad je te bieden heeft zonder stress over parkeren. Van strategisch parkeren bij grote evenementen tot handige apps voor goede deals en de beste parkeerplekken, er is altijd een manier om slim te parkeren. Geniet van je uitje!