Episch Limburg 500 zoekt de grenzen op

Foto: Limburg Cycling

Het ultieme fietsavontuur over de volledige provinciegrens van Limburg ‘Episch Limburg 500’ is gelanceerd.

De routes zijn door Bram Tankink ontworpen en gaan over de weg of offroad door Nationale parken, over prachtige heuvels, langs het water, door pittoreske stadjes en natuurlijk door drie verschillende landen.

De ultieme fietsuitdaging op de weg en offroad in Limburg

‘Episch Limburg 500’ is het fietsavontuur waar je hart sneller van gaat kloppen.

500 km verhard én onverhard

‘Episch Limburg 500’ is geen evenement, maar fietsroutes die zijn uitgezet om je al het moois van Limburg te laten zien. ‘Routemeister’ Bram Tankink heeft de routes voor de racefiets én gravelbike met zorg samengesteld. De route kan je starten waar je zelf wilt, maar om je op weg te helpen zijn er 3 suggesties (1, 3 of 5 dagen) uitgewerkt voor zowel de gravel als de wegroute. Bram Tankink vertelt: “Vorig jaar hebben we met de Grenspalenklassieker voorwerk gedaan en de mooie wegen en paden van Noord- tot Zuid-Limburg uitgezocht. De diversiteit op de route in gigantisch te noemen. De heuvels in Zuid-Limburg zijn het meest bekend, maar de Nationale Parken in Midden-en Noord-Limburg maken er een geweldig avontuur van”. (Lees verder onder de foto.)

Spreiding

‘Episch Limburg 500’ past bij de doelstelling van Limburg Cycling om de hele Provincie Limburg onder de aandacht van de fietser te brengen. “Met verschillende campagnes proberen we enerzijds de druk in de Zuid-Limburgse heuvels te verlichten, anderzijds willen we laten zien dat Limburg zoveel moois te bieden heeft van Noord tot Zuid. ‘Episch Limburg 500’ is bovendien ideaal voor een meerdaagse fietsvakantie in Limburg, waardoor ook het (verblijfs)toerisme hiervan profiteert”, aldus Milan van Wersch, manager bij Limburg Cycling.

De hele route is self-supported. Op de nieuwe website www.epischlimburg500.nl zijn de routes en overige informatie te vinden.

Cookieinstellingen