Electrifly: elektrisch vliegen vanaf Maastricht Aachen Airport

Foto: © www.electrifly.store

Maastricht Aachen Airport (MAA) wordt als een van de drie Euregionale luchthavens thuisbasis voor de eerste, voor het publiek toegankelijke elektrische vluchten tussen Nederland, België en Duitsland.

De luchthaven werkte de afgelopen maanden achter de schermen samen met de luchthavens van Aken en Luik, FH Aachen, ASL Group en NIO aan dit ambitieuze grensoverschrijdende project.

Geïnteresseerden kunnen vanaf nu een vlucht, inclusief emissievrij transport van- en naar de luchthavens, boeken via www.electrifly.store.

Revolutionaire eAviation proef Electrifly biedt in juli en augustus 2024 internationale elektrische vluchten aan voor het publiek tussen de luchthavens van Maastricht, Luik en Aken.

Electrifly is een voorproefje van de toekomst van eAviation, waarbij passagiers emissievrij vervoerd kunnen worden tussen regionale luchthavens en internationale hubs in Europa.

Electrifly biedt naast elektrische vluchten óók elektrisch vervoer van deur tot deur aan. Voor dit vervoer stelt NIO, fabrikant van elektrische voertuigen, een aantal elektrische auto’s beschikbaar.

FH Aachen, toonaangevend Europees centrum voor lucht- en ruimtevaart & engineering, stelt de piloten en vliegtuigen beschikbaar, net als ASL Group, een business aviation operator, grondafhandelingsdienst en vliegschool.

“Electrifly geeft een inkijkje in de toekomst van de luchtvaart. Het is tevens een uitnodiging aan alle partijen die de toekomst van eAviation samen met ons hier willen ontdekken. Het is een enorme stap vooruit bij het realiseren van onze missie om emissievrije vluchten voor passagiers mogelijk te maken. Door te participeren in dit project openen wij de deur voor duurzame verbindingen tussen regionale luchthavens en samenwerkingen met mobiliteits- en luchtvaartpartners die dezelfde doelen nastreven met betrekking tot emissievrij transport. Iedereen die dit doel nastreeft is van harte welkom op onze luchthaven”, aldus Jonas van Stekelenburg, Chief Executive Officer (CEO) van MST.

Van Stekelenburg: “Electrifly is een geweldig resultaat van de samenwerking tussen de verschillende Euregionale partijen. Het onderstreept onze overtuiging dat MAA de perfecte locatie is om de ontwikkeling van eAviation verder te faciliteren. De inzet, toewijding en professionaliteit die FH, ASL en NIO in dit project hebben gestoken is ongekend. We hopen in de toekomst samen met FH, ASL en NIO én met andere partijen verder te werken aan soortgelijke projecten die de ontwikkeling van eAviation kunnen versnellen.”

NIO heeft zich gecommitteerd aan Electrifly en biedt emissievrij transport over land aan in een NIO ET7. Passagiers worden binnen een straal van 15 kilometer met een NIO opgehaald, naar één van de drie deelnemende luchthavens gebracht en na landing naar de eindbestemming gebracht. Hiermee is Electrifly niet alleen emissievrij in de lucht, maar ook over land. Emissievrij, van deur tot deur. “NIO is er trots op dat we voor Electrifly de emissievrije limousineservice van deur tot luchthaven en van luchthaven tot eindbestemming mogen leveren”, aldus Ruben Keuter, algemeen directeur van NIO Nederland. “Electrifly en NIO streven hetzelfde doel na: een schonere toekomst voor volgende generaties. De toekomst is hier!”

Vanaf 1 juli tot en met 31 augustus zijn vluchten tussen Nederland, België en Duitsland in een Pipistrel, een volledig elektrische tweezitter, boekbaar voor passagiers via www.electrifly.store. Alle aangeboden vluchten en ritten zijn gebaseerd op het EASA cost-sharing principe, waarbij de kosten worden gedeeld tussen de piloot en de passagier.

Cookieinstellingen