Makkelijk naar Pinkpop reizen: combinatie parkeren, ov en feesten

Foto: SGN

MOJO, Q-Park en Arriva kondigen een nieuwe samenwerking aan voor het vervoer van en naar Pinkpop.

Door gebruik te maken van bestaande parkeer- en ov-locaties rondom station Heerlen en station Maastricht, vermindert de filevorming bij de grote parkeerplaatsen van Pinkpop. Op die manier verbetert de reiservaring van de festivalgangers en wordt een deel van hun reis duurzamer door gebruik van het ov. Voor de zondag zijn inmiddels in razendsnel tempo alle tickets voor park & train uitverkocht.

MOJO, Q-Park en Arriva bundelen hun krachten

De samenwerking van bovengenoemde partijen zorgt ervoor dat bestaande infrastructuur beter en efficiënter wordt gebruikt. Het helpt evenementenorganisatoren, zoals MOJO, bij het organiseren van evenementen in steden die steeds drukker worden. De oplossing van het combineren van parkeer- en ov-locaties kan in de toekomst ook in andere steden worden toegepast.

Slimme aanpak van vervoersstromen vereist

Pinkpop heeft een capaciteit van zo’n zeventigduizend bezoekers per dag. Ze komen uit binnen- en buitenland. Deze aantallen vragen om continue verbetering in de coördinatie van de verkeersstromen. Doel is om deze zo soepel mogelijk te laten verlopen. MOJO, Q-Park en Arriva bundelen daarom hun krachten. In een nieuwe aanpak krijgen festivalbezoekers de mogelijkheid om te parkeren bij zeven Q-Park locaties in Heerlen en Maastricht.

Aantrekkelijk aanbod met maximaal reisgemak

In totaal zijn er zeven parkeergarages, met zo’n 1800 parkeerplekken, beschikbaar. De festivalbezoeker parkeert de auto in een van de Q-Park garages, neemt de trein naar station Landgraaf en reist vervolgens met shuttlebussen van Arriva Touring naar het festivalterrein. De bussen staan na afloop klaar om iedereen weer terug te brengen. De combinatie van parkeergarage + ov is beschikbaar voor één dag. Een ticket geldt voor maximaal 5 personen en is verkrijgbaar vanaf €15 voor Heerlen en €25 voor Maastricht. Een ticket kan worden gekocht via de website van Pinkpop of Q-Park.

  • Voor het plannen van je reis naar het festivalterrein maak je gebruik van reisapp glimble
  • Kijk voor alle informatie www.pinkpop.nl/vervoer.
  • Reis-app glimble is te downloaden via www.glimble.nl of in de appstore.

MOJO, Q-Park en Arriva zijn enthousiast en kijken uit naar de resultaten

Een van de doelstellingen van MOJO, het bedrijf waar Pinkpop onderdeel van is, is om zoveel mogelijk bezoekers met het ov naar het festival te laten reizen. Arriva helpt deze doelstelling te realiseren met haar kennis en expertise als openbaar vervoerder.

De komende editie van Pinkpop wordt gezien als een pilot. Er wordt gekeken naar het effect van de aanpak op de reiservaring van de bezoekers, het effect op filevorming en het effect op de verkeerstromen rond het festivalterrein. De ervaringen worden ingezet om deze aanpak verder te verbeteren.

Cookieinstellingen