25 jaar De Salon: expositie na feestelijke opening voorlopig gesloten

15 dec 2020, 10:00 Nieuws
salon 2020 2021
De Salon, een tweejaarlijkse expositie van werk van kunstenaars die op de een of andere manier binding hebben met Sittard-Geleen, werd afgelopen zaterdag geopend.
De expositie, waarin kunstenaars de gelegenheid wordt geboden om voor een breed publiek te exposeren, wordt georganiseerd door Stichting De Salon Sittard-Geleen in samenwerking met Museum voor Hedendaagse Kunst De Domijnen. Het thema van deze Salon is Landschap 2.0.
De curatoren Marjo Boesten en Arjen van Prooijen willen aangeven dat het hierbij gaat om een ruime opvatting van het thema. Ze streven naar een gevarieerde tentoonstelling met een veelheid aan interpretaties en beeldende disciplines en hebben in totaal 44 kunstenaars geselecteerd die een binding hebben met Sittard-Geleen. De kunstenaars hebben een eigen interpretatie gegeven van het thema Landschap 2.0.
Deze editie van De Salon had vanwege het 25-jarig bestaan een extra feestelijke moeten worden. Helaas gooit ook in dit geval de coronapandemie roet in het eten, want sinds vandaag is de expositie in elk geval tenminste tot en met 19 januari 2021 noodgedwongen gesloten. Mochten de maatregelen dan worden versoepeld, dan is de expositie mogelijk vanaf 20 januari weer open.
De inspiratie van Salon Sittard-Geleen om te kiezen voor het thema Landschap 2.0 werd opgedaan bij het Nationaal Bureau voor Tourisme en Cultuur (NBTC). Het NBTC heeft in het kader van Perspectief 2030 een aantal themajaren. In 2021 is dat een 'Ode aan het Nederlands Landschap'.
affiche salon sittard geleen 2020 2021