A2: meerdere doordeweekse nachtafsluitingen tussen knooppunt Het Vonderen en afrit (47) Born (beide richtingen); 30 september-11 oktober

19 sep , 20:00 Nieuws
a2 bij born
Rijkswaterstaat voert in de avonden en nachten van maandag 30 september tot vrijdag 11 oktober voorbereidende werkzaamheden uit aan de A2 tussen knooppunt Het Vonderen en afrit (47) Born in beide richtingen.
Het gaat om werkzaamheden die nodig zijn om straks de verbreding van de A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide mogelijk te maken samen met het reguliere onderhoud. In verband met de werkzaamheden zijn tussenliggende op- en afritten eveneens afgesloten. Weggebruikers dienen door de omleidingen rekening te houden met extra reistijd.

Afsluitingen

A2 richting Maastricht tussen knooppunt Het Vonderen en afrit (47) Born 
  • A2 oprit (44) St. Joost
  • Op- en afrit (45) Echt
  • Op- en afrit (46) Roosteren
  • Afrit (47) Born
  • Parkeergelegenheid/verzorgingsplaats Het Anker
Maandag 30 september 21:00 uur tot dinsdag 1 oktober 05:00 uur.
Dinsdag 1 oktober 21:00 uur tot woensdag 2 oktober 05:00 uur.
Tijdens deze werkzaamheden zijn er tevens minder rijstroken beschikbaar op de A2 tussen oprit (46) Roosteren/Maaseik en knooppunt Het Vonderen in de richting van Eindhoven.
A2 richting Maastricht tussen oprit (47) Born en afrit (48) Urmond
Woensdag 2 oktober 21:00 uur tot donderdag 3 oktober 05:00 uur.
Tijdens deze werkzaamheden zijn er tevens minder rijstroken beschikbaar op de A2 tussen oprit (48) Urmond en afrit (47) Born in de richting van Eindhoven.
A2 richting Eindhoven tussen oprit (47) Born en knooppunt Het Vonderen 
  • Oprit (47) Born
  • Op- en afrit (46) Roosteren/ Maaseik
  • Op- en afrit (45) Echt
  • Parkeergelegenheid/verzorgingsplaats Bosserhof
Maandag 7 oktober 21:00 uur tot dinsdag 8 oktober 5:00 uur.
Woensdag 9 oktober 21:00 uur tot donderdag 10 oktober 05:00 uur.
Tijdens deze werkzaamheden zijn er tevens minder rijstroken beschikbaar op de A2 tussen oprit (45) Echt en afrit (47) Born in de richting van Maastricht.
A2 richting Eindhoven tussen oprit (47) Born en afrit (46) Roosteren
  • Oprit (47) Born
  • Afrit (46) Roosteren
Dinsdag 8 oktober 21:00 uur tot woensdag 9 oktober 05:00 uur.
A2 richting Eindhoven tussen oprit (48) Urmond en afrit (47) Born
  • Oprit (48) Urmond
  • Afrit (47) Born
  • Parkeergelegenheid/verzorgingsplaats Swentibold
Donderdag 10 oktober 21:00 uur tot vrijdag 11 oktober 05:00 uur.
Tijdens deze werkzaamheden zijn er tevens minder rijstroken beschikbaar op de A2 tussen oprit (47) Born en afrit (48) Urmond in de richting van Maastricht.

Omleidingsroutes

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de N276. Gele borden geven ter plaatse informatie over de afsluitingen, de verkeersmaatregelen en de omleidingsroutes.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

A2: wegverbreding Het Vonderen - Kerensheide (A2VK)

De A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide krijgt de komende jaren een extra rijstrook per rijrichting (van 2x2 rijstroken met spitsstrook nu, naar 2x3 rijstroken met vluchtstrook in de toekomst). Deze verbreding zorgt voor betere doorstroming, hogere verkeersveiligheid, minder sluipverkeer in de regio en positieve effecten op de economische ontwikkeling van Limburg.
Bovengenoemde werkzaamheden horen bij de voorbereidende werkzaamheden voor de wegverbreding en het regulier onderhoud van de A2.
Het betreft onder andere maaiwerkzaamheden, vervanging van de lampen, asfaltreparaties, het schoon maken van de bebording, reinigen van de vluchtstroken en de kolken, alsmede het verwijderen van de begroeiing, boringen en sonderingen voor onderzoek. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker ook tijdens de wegverbreding van de A2 Het Vonderen-Kerensheide.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).