Aanpassing in treindienstregeling van Arriva in Zuid-Limburg

11 sep , 17:15 Nieuws
arrivatrein op spoorwegovergang bij daniken oud geleen
Arriva voert vanaf 16 september tijdelijk een tweetal aanpassingen door in de treindienstregeling op de trajecten in Zuid-Limburg.
Voor deze aanpassingen zijn een aantal redenen die uiteenlopen van uitval door ziekte, krapte van personeel, de beschikbaarheid van de infrastructuur én de invloed van goederenvervoer. Om onverwachte treinuitval te voorkomen, worden er nu twee aanpassingen doorgevoerd in de dienstregeling waardoor de uitvoering verbetert en aan betrouwbaarheid wint.
Deze aanpassingen zijn tijdelijk en duren zoals het er nu uitziet tot en met november.
Het gaat om de volgende (tijdelijke) wijzigingen:
  • De RE18 Heerlen-Maastricht rijdt voorlopig één keer per uur in plaats van twee keer per uur. Arriva rijdt doordeweeks met snelbussen. De snelbussen rijden tussen 6.30 en 18.30 uur. De reistijd van de snelbus is net als de sneltrein minder dan een half uur.De snelbussen stoppen niet in Valkenburg en Meerssen. Reizigers van en naar Valkenburg of Meerssen bereiken de stations met de stoptrein RS18 die volgens de normale dienstregeling rijdt. De Drielandentrein tussen Aachen, Heerlen, Maastricht en Liège blijft rijden.
  • De RS15 Heerlen-Sittard rijdt voorlopig één keer per uur.Naast de 2 intercity-verbindingen van NS heeft de reiziger daarmee drie keer per uur een verbinding tussen Heerlen en Sittard.