Afsluiting eerste KinderResto in Sanderbout

22 jun 2017, 8:30 Nieuws
afsluiting eerste kinderresto van vanharte in mfc sanderbout
Op dinsdag 20 juni vond de tiende en laatste bijeenkomst van de eerste KinderResto van VanHarte plaats in MFC Ónger de 2 tores in Sanderbout.
Het werd een bijzondere bijeenkomst, want op die dag ontvingen de 10 kinderen uit de Sittardse wijk het Certificaat KinderResto Chef! voor het met succes volgen van bijzondere kooklessen in KinderResto van VanHarte.
Daarin leerden ze niet alleen over gezonde voeding, maar ook over een gezonde leefstijl. Maar het plezier in het samen koken - en nuttigen - van een lekkere en gezonde maaltijd was zeker zo belangrijk.
Op deze afsluitende bijeenkomst moest er flink aangepakt worden, want ditmaal waren ook de gezinsleden van de deelnemers uitgenodigd. Er werd een 3 gangen menu voor 54 personen klaargemaakt. Een hele klus, die dankzij de hulp van Hanneke & Jeroen van KinderResto - bijgestaan door de noodzakelijke vrijwilligers - toch werd geklaard. Maar voor er aan tafel gegaan kon worden moesten de tafels worden gedekt met borden, glazen en bestek. En niet te vergeten de servetten ...
Er was zelfs nog even tijd om buiten een spelletje te spelen voordat de ouders en broers of zussen binnendruppelden. Na de verwelkoming van de gasten en een groot applaus voor de vrijwilligers kon er eindelijk worden aangevallen. En hetgeen was klaargemaakt werd alle eer aangedaan, er werd met smaak van de verschillende gerechten gesmuld.
Nog voor het toetje was er nog een bijzonder moment: alle deelnemertjes kregen het Certificaat KinderResto Chef! uitgereikt, volledig verdiend natuurlijk. En het bleef nog ’n hele tijd gezellig …
KinderResto werd door de kinderen erg leuk gevonden. Er was dan ook geen enkele afvaller. En dat is dan weer een mooie aansporing voor een volgende KinderResto. Die komt er na de grote vakantie.