Auteur uit de Selfkant schrijft het boek 'Asor de Leeuw'

20 aug 2021, 12:00 Nieuws
boek asor de leeuw
Auteur Karl B. von Ratheim uit de Selfkant heeft het boek 'Asor de Leeuw' geschreven over een bekende gebeurtenis die in 1938 plaats vond in Sittard
Op zaterdag 28 augustus tussen 14:00 en 15:00 uur - daags voor Sint-Rosazondag - wordt zijn boek gepresenteerd bij Boekhandel Krings op de Brandstraat in Sittard.
Frans Walraven en Emmy Maessen deden de eindredactie van de vertalingen. Frans Walraven geeft een korte introductie op het boek. Daarnaast zal de auteur het woord voeren en het boek uiteraard signeren.
In dit boek wordt voor het eerst een serieus onderzoek gedaan naar de bizarre gebeurtenis op Sint-Rosazondag in 1938. Op die dag is namelijk een leeuw uit een kermiscircus tijdens de Hoogmis de overvolle kerk binnengedrongen! Gelukkig zonder ernstige gevolgen. Maar deze lokale gebeuren werd binnen de kortste keren wereldnieuws met hoe langer hoe meer dramatische aspecten. Het verhaal is in het Sittardse nog altijd algemeen bekend. De auteur gaat nu na al die jaren na wat er werkelijk gebeurd is. Wie was er allemaal bij betrokken? Hoe was de situatie toentertijd? Wat kunnen tijdgetuigen zich nog herinneren?
Al met al een ware ontdekkingstocht met verrassende en tot nu toe onbekende gegevens. Een werkelijk unieke uitgave over een even uniek gebeuren, verlucht met veel originele foto’s.
Over de auteur
Sinds zijn pensionering schrijft Karl B. von Ratheim erg veel en zit hij onder andere op donderdag in Sittard bij een café om te schrijven. Op zaterdag in Roermond en ook in zijn eigen woonplaats in Selfkant. Aan het boek Asor de leeuw heeft hij zo’n 10 jaar gewerkt.