Chillen in ’t Burgemeester Damenpark

20 aug 2021, 12:10 Nieuws
mamas pride festival
Vanwege de nog altijd aanhoudende coronapandemie en de daarmee gepaard gaande beperkende maatregelen is Mama’s Pride Festival dit jaar anders dan anders.
Vorig jaar werd het gratis toegankelijke popfestival, dat steevast in het weekend van Moederdag wordt gehouden, helemaal afgeblazen en dit jaar was er eveneens geen festival in het Moederdagweekend. Wel was er een wandeling, maar die bleek aan het festivalpubliek toch niet zo besteed.
Daarom besloot de organisatie van Mama’s Pride dan maar een wat kleinschaliger festival te organiseren, verspreid over vier in plaats van twee dagen (19 tot en met 22 augustus) met dagelijks toegang voor maximaal 250 personen. Met reservering vooraf maar zonder toegangstesten kon je het festivalterrein op. Er was keuze uit strandstoelen, picknick-kleedjes of hoge barkrukken aan statafels. En alles netjes op anderhalve meter afstand.
De sfeer was relaxed en duidelijk minder uitbundig dan tijdens een normale editie. Daardoor kwam de echte muziekliefhebber wellicht wat meer aan zijn trekken, maar de ras-festivalliefhebber die ook voor de uitgelaten sfeer komt mogelijk wat minder.
Wat zowel gisteren als vandaag opviel was dat er nogal wat vooraf gereserveerde plekken onbezet waren. Plekken van laatkomers, vroegvertrekkers of nietopdagers.
Morgen beleeft deze bijzondere editie van Mama's Pride - de 26e inmiddels - zijn laatste dag. En hopelijk is volgend jaar rond Moederdag alles weer bij het oude.
mamas pride festival 2