Binnenkort kun je films kijken in een luxe Forum bioscoop

03 apr 2022, 14:00 Nieuws
forum sittard
Het Forum Theater op de Engelenkampstraat in Sittard gaat na een kleine verbouwing naar verwachting vanaf juli weer films vertonen.
De uit 1929 stammende en door architect Jos Wielders ontworpen bioscoop Het Forum, tegenwoordig bekend als theater Forum Sittard, wil haar bezoekers daarmee een gezellige filmavond in een wat luxere setting bieden, een bioscoopavond met meer beleving, service en kwaliteit.
De benedenzaal biedt straks in een zeer ruime opzet plaats aan 90 bezoekers. Die kunnen plaatsnemen in luxe fauteuils of op comfortabele banken en er staan tafeltjes waaraan tijdens de pauze hapjes en drankjes gebruikt kunnen worden. Het balkon blijft met 151 stoelen onveranderd.
De afgelopen jaren deed het Forum regelmatig dienst als zaal voor feesten en evenementen. Zo werden er onder andere weer Marotte-zittingen gehouden en werden er regelmatig avonden met live muziek georganiseerd. Volgens Marie-Rose Vandenbergh, samen met haar broer Antoine uitbater van het Forum (en van de Foroxity bioscopen in Sittard en Roermond) zal die mogelijkheid blijven bestaan.
Het programma-aanbod wijkt uiteraard af van het aanbod van Foroxity. “Maar het wordt ook geen filmhuis-aanbod, het zit er zo’n beetje tussenin,” zo laat Marie-Rose weten. Te denken valt aan muziekfilms à la ‘Les Uns et Les Autres’ of ‘West Side Story’, maar ook aan opera’s en muziekfilms.